ГОРЕЩИ ТЕМИ: Кирил Петков се закани съветниците с досиета от ДС да бъдат освободени, пита парламента как да изхарчат 1,2 млрд. лв.

Акценти

ГОРЕЩИ ТЕМИ: Кирил Петков се закани съветниците с досиета от ДС да бъдат освободени, пита парламента как да изхарчат 1,2 млрд. лв.

61769
на 22.12.2021
ГОРЕЩИ ТЕМИ: Кирил Петков се закани съветниците с досиета от ДС да бъдат освободени, пита парламента как да изхарчат 1,2 млрд. лв.
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

1.2 млрд. лв. допълнителни приходи в държавата, които ще бъдат пренасочени към Народното събрание с предложения как да бъдат изхарчени. Това каза премиерът Кирил Петков след днешното правителствено заседание.

препоръчано

„Вярваме, че това е начинът за прозрачно управление за този тип допълнителни приходи. Нашето предложение е за 750 млн. за допълнителни COVID добавки за пенсиите, както и за 450 млн. за допълнителна енергийна помощ за бизнеса“, посочи Петков.

„За цените на тока заедно решихме да имаме близо 1.5 млрд. лв. за подпомагане и овладяване на кризата. 1.3 млрд. лв. ще бъдат за тока и около 200 млн. за газа. Влизаме с много силна подкрепа в тази посока. Правим го по начин, по който най-малките бизнеси да бъдат подпомогнати по най-добрия начин“, допълни той.

„Взети са бързи мерки и тези хора с досиета, които бяха обявени в медиите, няма да бъдат назначени, или ще бъдат освободени, ако вече са назначени. Това ще бъде прекратено още следващата седмица. Всеки министър има право да предлага своя екип, но после ние в коалиционния екип обсъждаме това. Тези хора няма да бъдат назначени“, каза още премиерът.

„Ясно заявих, че сме активен член на НАТО и ЕС. Вярваме, че най-добрият начин на продължаване на политиката на ЕС и НАТО в областта на източната ни граница е максимално използване на дипломатичен път и мирни средства. Българският интерес е да нямаме в съседство военно положение. Ще бъдем и сме активен член на ЕС и НАТО“, посочи той. По думите му колкото по-малко фокусът е върху военния потенциал, толкова по-добре.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета Желязков: Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета "Желязков": Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК