ГОРЕЩО В ПИК! Горица Кожарева: Подавам сигнал до главния прокурор за оказван политически натиск (ВИДЕО)

ТЕМА

ГОРЕЩО В ПИК! Горица Кожарева: Подавам сигнал до главния прокурор за оказван политически натиск (ВИДЕО)

533135
на 19.08.2024
ГОРЕЩО В ПИК! Горица Кожарева: Подавам сигнал до главния прокурор за оказван политически натиск (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Горица Грънчарова-Кожарева подава сигнал веднага до главния прокурор Борислав Сарафов. Тя заяви, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

препоръчано

Това обяви предложеният за служебен премиер след срещата си с президента Румен Радев, където той отказа да издаде указ именно заради името на министъра на вътрешните работи с предложение Кожарева да размисли в срок до 15 часа днес.

Срещнах се с директори от МВР. В моята битност аз съм експерт-одитор, както постъпвам аз в работата си, по този начин съм постъпила и сега, каза Грънчарова. 

В този период, в който се срещах с всички, имаше определен натиск кой да бъде и кой да не бъде. Намеса е, не съм заплашвана. През цялото време съм провеждала разговори в сградата на НС, каза тя. Ще дам на главния прокурор всички данни, с които разполагам. Става дума за Калин Стоянов, посочи тя.

Хора са й се обаждали по телефона и я съветвали да се спре на друг министър.

Тя подчерта отново, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет и повтори обясненото пред президента, че се е спряла на Калин Стоянов след множество срещи.

Всички казвали, че могат да разчитат на този министър, а в предишни кабинети не само не можели да стигнат до заместник-министър, а и ги наричали петричкия и санданския, например, защото други министри не им знаели имената. 

Полицаи се събраха на „Дондуков” 2, за да окажат подкрепа на шефа на МВР. Там беше и самият Стоянов, който увери, че няма да отстъпи.

„Това е поредният момент, в който се прави опит за овладяване на системата на МВР. Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направи всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър. Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството”, подчерта Калин Стоянов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК