ГОРЕЩО В ПИК: Мафията в ужас - до дни екстрадират от Дубай дясната ръка на Божков, той натиска в истерия за спешното закриване на спецправосъдието

АВТОРСКИ НОВИНИ

ГОРЕЩО В ПИК: Мафията в ужас - до дни екстрадират от Дубай дясната ръка на Божков, той натиска в истерия за спешното закриване на спецправосъдието

395426
на 07.05.2021
ГОРЕЩО В ПИК: Мафията в ужас - до дни екстрадират от Дубай дясната ръка на Божков, той натиска в истерия за спешното закриване на спецправосъдието
Автор:   ПИК

Същински шок и ужас ще настъпи за мафията и нейните политически структури от новото ОФ под юмрука на Румен Радев от тази новина. До броени дни от Дубай в България се очаква да бъде екстрадиран Георги Попов – дясната ръка на Васил Божков, научи ПИК.

препоръчано

Информацията за това медията ни узна от адвокат, близък до двамата бегълци в пустинята. Преди два дни съд в арабската държава е приел искането на българските власти за връщането на Попов, който има повдигнати обвинения за участия в престъпна група с ръководител Божков. 

Георги Попов, който като служител на бившата Държавна сигурност е ползвал псевдонима „Китин“ и Васил Божков, се укриват от българските разследващи в Дубай от началото на февруари 2020 г. На този етап съдът в арабската държава е приел искането за връщането на „Китин“, за когото се смята, че е използвал контактите си с руски разузнавателни служби, за да подсигури убежището на Черепа. Мнозина смятат, че именно връзките на Попов с руски разведки е било причина Васил Божков да го вземе него при бягството си от България, вместо собствената му съпруга Елена Динева. 

Решението на съда е довело до същинска истерия хазартния бос, който незабавно е поискал от финансираните от него политически проксита в 45-тия парламент, да направят и невъзможното в следващите 2-3 дни да закрият специализираните органи на правосъдието – спецпрокуратурата и спецсъда.

Божков се надявал, че чрез тяхното ликвидиране, дори и да се стигне до скорошното му екстрадиране в България, той ще успее да си уреди максимум „домашен арест“, вместо пращането му в килиите на бул. „Г.М.Димитров“ от спецсъдиите. Предстои след връщането в България на Георги Попов той да бъде изправен именно пред Специализирания наказателен съд, който да му определи мярка за неотклонение. Като с оглед на укриването му най-логичната мярка, която “Китин” би следвало да получи е “задържане под стража”. Като дясна ръка на Божков, Попов е наясно с голяма част от престъпната дейност на бившия хазартен бос и може да се окаже важен свидетел в бъдещите съдебни процеси.

 Принудителното връщане на „Китин“ в България се очаква в голяма степен да блокира опитите на Васил Божков да успее и официално да влезе в следващото Народно събрание чрез предсрочните парламентарни избори, насрочени от послушния Радев за 11 юли. 

Сподели:
Бомба x
Защо ранобудниците са по-щастливи Защо ранобудниците са по-щастливи
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това