ГОРЕЩО В ПИК: Младен Маринов повежда листа на ГЕРБ за изборите

АВТОРСКИ НОВИНИ

ГОРЕЩО В ПИК: Младен Маринов повежда листа на ГЕРБ за изборите

148235
на 25.02.2021
ГОРЕЩО В ПИК: Младен Маринов повежда листа на ГЕРБ за изборите
Автор:   ПИК

Младен Маринов ще е поредната бомба сред кандидат-депутатите на ГЕРБ, научи ПИК. По информация на медията ни той ще поведе цяла листа, тъй като се ползва с висок рейтинг и е много харесван. 

препоръчано

Маринов успя за по-малко от 4 години начело на МВР да стане най-успешния вътрешен министър през целия преход и вдигна до невиждани висоти доверието в полицията, което отчетоха и наши и чужди социологически агенции. Той е харесван и от всички полицаи, чиито авторитет и заплати също повиши. Името му засега се обсъжда за водач в София-област, но остава и вариант да е водач в Благеовград, където също още няма сигурна номинация начело.

Той обаче събрал сериозна подкрепа при предварителните допитвания в сред членовете на партията за гражданската квота, разузна още ПИК.

Припомняме, че редица авторитетни лица вече потвърдиха подкрепата си за ГЕРБ и ще участват в листите. Сред тях е именитият проф. Григор Горчев, както и бившият конституционен съдия Георги Марков. А по информацията на ПИК се готвят и още много изненади, като сред имената са все хора с високо обществено доверие. 

Иначе партийната формула на Борисов, както ПИК писа още преди месец, е да сложи начело на листи и силните си министри в най-големите градове. Той ще разчита само най-успешните лица от кабинета си да влязат в силовите битки на знакови места.

Така например в районите, където ГЕРБ не отчете добри резултати на местните избори - Русе и Добрич, изпраща топ бойците, които са доказали, че обръщат битки - съответно Красен Кралев и Деница Сачева. Спортният министър, освен в дунавския град, ще влезе и във варненската листа, която печели от години. Успешната социална министърка пък ще тегли на плещите си поне още една листа, но засега все още се обсъжда дали това да е някой от столичните райони, или друг по-слаб за ГЕРБ град в страната.

 Голямо доверие Борисов гласува на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Той ще оглави листите в градове, където ГЕРБ имат силни резултати - Варна и Велико Търново, тъй като не е опитен изборджия.Засега в останалите големи градове няма изненади, поне що се касае до водачите от ГЕРБ, като такива ще са само лицата от СДС и гражданската квота.

В София водач ще бъде Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова - в 25-и район, което е традиционно за партийните лидери. Премиерът засега се очаква да поеме и градската листа в Пловдив, където имаше разколебаване покрай интригите около Иван Тотев в последните години.

Образователният министър Красимир Вълчев подобно на проф. Ангелов не е трениран изборджия и затова ще води листа в Стара Загора, където ГЕРБ е първи сила.

Обичайни роли са отредени на Томислав Дончев и зам.-министър Николай Нанков в районите им - Габрово и Ловеч. Същото важи и за Екатерина Захариева - Пазарджик, както и Десислава Танева - Сливен. Доверие отново ще бъде гласувано и на парламентарната шефка Цвета Караянчева в Кърджали и председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в Смолян. Във Враца пък листата вероятно ще се води от министър Петя Аврамова, която е от града. 

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това