ГОРЕЩО В ПИК: Нов селски панаир за постове в сглобката. Денков и Габриел гуша за гуша кой да е външен

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: Нов селски панаир за постове в сглобката. Денков и Габриел гуша за гуша кой да е външен

304784
на 05.02.2024
ГОРЕЩО В ПИК: Нов селски панаир за постове в сглобката. Денков и Габриел гуша за гуша кой да е външен
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Поредно селско драпане за постове разтърси сглобката.

Привидно работещите в синхрон Николай Денков и Мария Габриел се хванаха за гушите кой да е външен министър след ротацията.

Още преди месеци Денков великодушно обяви, че ща става образователен министър от март. Там се чувствал най-подготвен. Междувременно вездесъщата брюкселска марионетка Габриел поискала да съвместява и поста на външен министър заедно с премиерския.

Преди три дни обаче настъпи обрат. От ППДБ ненадейно пожелаха Денков, вместо образователен, да стане външен министър. И така порязаха мераците на Габриел и ГЕРБ, които смятаха, че ще си запазят външно министерство.

Истината е, че нито Денков, нито Габриел имат каквато и да била дипломатическа квалификация, но компетентността никога не е била сред приоритетите на тъй наречената "некоалиция".

В крайна сметка арбитър на спора отново ще са двамата силни в сглобката Бойко Борисов и Делян Пеевски, предричат източниците на ПИК в "Продължаваме промяната". Тандемът има крайната дума при одобряването на списъка с новите министри.

Подозира се, че по традиция Борисов отново ще отстъпи и ще хариже министерското кресло на Денков, когото иначе публично критикува за безсмислената екскурзия до Щатите.

Все едно е кой ще е външен министър, тъй като България така или иначе няма самостоятелна външна политика, обобщават източниците на медията ни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 16 май - Скорпионите са във върховата си форма, Водолеите да не се вживяват в личните си проблеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Борисов с първи думи за катастрофата с Кирил Петков (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК