ГОРЕЩО В ПИК: Саня Армутлиева даде на заден - не иска да е министър на Слави Трифонов

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК: Саня Армутлиева даде на заден - не иска да е министър на Слави Трифонов

57120
на 16.07.2021
ГОРЕЩО В ПИК: Саня Армутлиева даде на заден - не иска да е министър на Слави Трифонов
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Саня Армутлиева, която беше посочена от Слави Трифонов за министър на културата в кабинета, който самият той скоропостижно разпусна още преди да е предложен в Народното събрание, се отказа от поста.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Самата Армутлиева съобщава за решението си във Фейсбук. По думите й, тя била взела решението си още във вторник. Защо обаче едва в петък го обявява, остава неясно. 

“Когато ми предложиха да съм кандидат за министър на културата, първата ми реакция беше чиста изненада, предвид това, че в някакъв смисъл съм рискова - не съм и никога не съм била част от нечий политически отбор, включително техния, свободолюбива съм и държа на автономността си при взимането на решения, имам ясни и категорични позиции свързани с дълга и последователна борба за законност в защита на правата на автори, изпълнители и продуценти“, написа тя.

“Културата е инвестиция в демокрацията. Но културата и изобщо движението към цивилизация са специфични състояния на духа на обществото и са възможни единствено като общо усилие и споделени ценности. Ето защо се отказах от поста още във вторник“, допълва Армутлиева.

Ден, след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви проектокабинета си, в интернет се появи и онлайн петиция срещу кандидатурата на Саня Армутлиева.

Тя е адресирана до Трифонов и до дясната му ръка Тошко Йорданов. С нея се настоява да бъде избран друг човек за министър на културата, защото “Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България“.

Срещу кандидатурата на Армутлиева имаше вълна от възмущение в социалните мрежи. Инициатори на петицията са Десислава Миланова (актриса), Християн Георгиев (музикант) и Диляна Величкова (общественик).

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 23
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК