ГОРЕЩО В ПИК: "Смелата майка" Вера Иванова и арестуван за педофилия неин съдружник съсипвали деца и разведени родители

Животът днес

ГОРЕЩО В ПИК: "Смелата майка" Вера Иванова и арестуван за педофилия неин съдружник съсипвали деца и разведени родители

205229
на 18.11.2018
ГОРЕЩО В ПИК: Смелата майка Вера Иванова и арестуван за педофилия неин съдружник съсипвали деца и разведени родители
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Нови потресаващи подробности научи агенция ПИК за шефката на т.нар. "смели майки" Вера Иванова и съдружника й Ивайло Василев, който преди време беше арестуван за педофилия. Двамата ръководят организацията Конфедерация за защита правата на децата.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Припомняме, че по-рано вчера агенция ПИК разкри, че през миналата година шуоменът Слави Трифонов обяви, че дарява парите от концерта си в Лондон именно на Конфедерацията на Вера Иванова (ВИЖ "ОЩЕ ПО ТЕМАТА").

Отработена схема за съсипване на деца и родителите им, преживели раздяла в семейството, прикрита под формата на неправителствената организация, която уж защитава хлапетата и техните права, лъсва през 2016 година при разследване на скандален случай край морето, пише Дефакто.бг.

Варненският зъболекар Ивайло Василев, срещу когото има обвинение, че е насилвал сексуално дъщеря си е заместник-председател на Конфедерация за защита правата на децата. Въпреки помпозното име на организация, от което би трябвало да следва, че същата се грижи за интересите на децата, това съвсем не е така. Конфедерацията е превърната в частна група за оказване на натиск върху социалните служби и съдебните органи в интерес на родителя, с когото работи. Тя обслужва основно свои членове, на които осигурява адвокати и психолози. Експертите пишат извънсъдебни експертизи по желание и поръчка на клиентите им, които те използват като доказателства пред съдебните и разследващи органи.

Членовете на Конфедерацията пък са си взаимни свидетели и са специализирани в мръсните номера срещу родителя – враг. Именно с хора, близки организацията е пълен домът на Василев и улицата пред него, когато органите на полицията се опитваха да изпълнят указанията на съда, който е издал Заповед за незабавна защита срещу Василев заради подозрението, че е блудствал с детето си. Всъщност Конфедерация за защита правата на децата първоначално е съвестна организация, която действително работи за интересите на децата. Всичко обаче се променя, когато организацията получава лиценз за извършване на социални услуги. Това й позволява да създаде Център за обществена подкрепа, който да работи с родители и деца.

Според запознати всяко направление, издадено от социалните служби за ползване на съответния ЦОП се финансира от държавата с 2500 лв. Тогава около Ивайло Василев се формира „група по интереси”, която с фалшиво общо събрание спретва преврат на тогавашния председател Йордан Тодоров. За председател е избрана Вера Иванова със заместници адвокат Анели Чобанова, адвокат и на голяма част от членовете на Конфедерацията, и въпросният Ивайло Василев. В този момент Василев се развихря на територията на Варна и започва да обикаля социалните служби и да им оказва натиск по различни случаи, свързани с близките до него родители, водещи спорове за правата на децата си. От името на Конфедерацията той подписва „социални доклади” до съда, указания до социалните служби и жалби срещу тях, ако не удовлетворят исканията му по даден казус.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК