ГОРЕЩО В ПИК ТV! Борисов: Ако се разберем с ПП-ДБ за програмата, няма значение дали Кирил Петков ще е премиер (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

ГОРЕЩО В ПИК ТV! Борисов: Ако се разберем с ПП-ДБ за програмата, няма значение дали Кирил Петков ще е премиер (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

135936
на 27.04.2023
ГОРЕЩО В ПИК ТV! Борисов: Ако се разберем с ПП-ДБ за програмата, няма значение дали Кирил Петков ще е премиер (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с горещ коментар пред медиите.

препоръчано

"Нашата парламентарна група започва по сектори започва да разговаря по програмата на ПП-ДБ - да видим дали е реалистична", каза той. По думите му обещанието по 50 млрд. лв. за юг-север го няма.

"Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори, но не е честно спрямо нашите избиратели. Не сме поставяли ултиматуми. За да говориш за втори мандат и да кажеш, че няма да представиш правителство дотогава, е някак си нелогично. Второ - да казваш, че не искаш подкрепата от ГЕРБ, а другите са ДПС, БСП, "Възраждане" и ИТН, които са приемливи за тях", продължи председателят на ГЕРБ.

"Ние отказваме да преговаряме с друг, защото смятаме, че най-стабилно ще бъде правителство между първите две партии. Явно ДПС са по-приемливи от ГЕРБ. Да го кажат на избирателите си", коментира Борисов.

"До този момент чувам, че се говори за едно младо момче - надали има този юридически опит за ръководител на правната комисия", обясни той.

По думите му трябва да се използва и днешният ден, за да се наложат програмите една върху друга

"С този подход сутрин по телевизиите да обясняват, че няма с ГЕРБ, а ще разчитат на плаващи мнозинства, няма да го получат", закани се Борисов.

Според него трябва да има кабинет от експерти тип Томислав Дончев и Красимир Вълчев.

"Днес ще имаме среща по цялата програма. Пращам хората, които са я писали. Да обсъдят колко пари за кои сектори и има ли ги тези пари в програмата. Няма срок за търпението. Считам, че това ще е най-добро и ще проявим търпение въпреки обидното отношение", уточни лидерът на ГЕРБ.

"Вярвам в доброто. "Промяната" така се прокламират", обясни той.

Борисов каза, че от месеци не поддържа контакт с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

"Ако ние се разберем по програмата, няма значение в кой мандат ще се случи. Когато има програма, и това няма значение", каза Борисов на въпрос дали ще има значение, ако предложат Кирил Петков за премиер. По думите му програмата е най-важна.

"Няма как да не се разберат за програмата. Там точно и ясно пише кое колко струва. Ще се разберат при всички случаи, защото там има 10-12 млрд. лв. за капиталови разходи. Ако ги махнем всичките, ще отидат за социални. Приемаме този план и хората знаят, че 1 година няма да се строи нищо", уточни лидерът на ГЕРБ.

"И аз така разсъждавам. Остава само един инат", завърши Борисов на въпрос щом няма как да не се разберат за програмата, а тя е най-важна, то тогава правителството би трябвало да е сигурно.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 14 юни - Лъвовете да сдържат емоцията си, Везните да не прекаляват със стремежа си към власт САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 14 юни - Лъвовете да сдържат емоцията си, Везните да не прекаляват със стремежа си към власт
ПИК TV x
Николай Бареков пред ПИК TV: Ще има правителство на ДПС с мандата на ГЕРБ. Скоро Пеевски и Борисов ще стигнат до война (ВИДЕО) Николай Бареков пред ПИК TV: Ще има правителство на ДПС с мандата на ГЕРБ. Скоро Пеевски и Борисов ще стигнат до война (ВИДЕО)
ново
Днес: 121
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК