ГОРЕЩО В ПИК! ЦИК взе решение - приемат едновременно документите за регистрация на двете ДПС-та

Акценти

ГОРЕЩО В ПИК! ЦИК взе решение - приемат едновременно документите за регистрация на двете ДПС-та

306383
на 02.09.2024
ГОРЕЩО В ПИК! ЦИК взе решение - приемат едновременно документите за регистрация на двете ДПС-та
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След многочасови дебати и скандали, ръководството на Централната избирателна комисия взе решение с 8 гласа "за" и 3 "против" да приеме едновременно документите за регистрация на двете крила на ДПС.

препоръчано

Припомняме, че тази сутрин работата на Централната избирателна комисия стартира със скандал. Причината - хората около Ахмед Доган предредиха представителите на ДПС-Ново начало и в нарушение на закона влязоха в ЦИК още преди комисията да е отворила врати.

И двете крила настояват да бъдат регистрирани първи, тъй като ако казусът стигне до съда, там има значение принципът "Първи по време - първи по право".

Именно по този казус дебатираха членовете на ЦИК.

Малко преди 15.00 часа те стигнаха до решение два екипа да приемат документите за регистрация на партиите. И ако има две заявления от партия ДПС, каквито са очакванията, да ги входират с един и същи час, но без пореден входящ номер.

Членовете на ЦИК, гласували "против", обявиха, че с това решение се създава правен абсурд. И че така се нарушават правилата за водене на регистъра, които вече са утвърдени от Комисията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК