Вход
София
Времето в София 12 o C

ГОРЕЩО В ПИК TV: Ето го "голямото плюскане" в Националната галерия - вижте софрите и лапането на ВИДЕО

ГОРЕЩО В ПИК TV: Ето го "голямото плюскане" в Националната галерия - вижте софрите и лапането на ВИДЕО

на 27.11.2018
101509
26
ГОРЕЩО В ПИК TV: Ето го "голямото плюскане" в Националната галерия - вижте софрите и лапането на ВИДЕО
Автор: ПИК
27.11.2018
26
101509

Въпреки опита на снобската парвенюшка дружинка да прикрие голямото си плюскане в Националната художествена галерия всячески, включително с изтриване на видеата от скандалната вечеря, наречена "пърформанс", "натюрморт" и какво ли още не, ПИК отново се сдоби с част от скандалните кадри. Видеото доказва, че плюскането си е било чисто плюскане и никакви напудрени определения не могат да отменят това. 

Както ПИК съобщи преди всички в петък, скандална снимка с пищна софра, преливаща от суджуци и шунки, опъната в Националната художествена галерия, взриви социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение.

Около софрата седят дами и господа с чаши и вилици в ръце и участват в невиждан пир сред произведенията на изкуството. На масата особено активни са Чочо Гюзелев и жената Гого Лозанов – Галя, твърдят осведомени от артсредите, категорични, че такова освинване Двореца не помни. 

В интернет пространството заваляха гневни въпроси – какъв е този бардак, кой си позволява да се тъпче върху царския паркет? Що за парвенющина е това?! И за какво изобщо се използва територията на бившия дворец?! 

Оказа се, че „Голямото плюскане” е по идея на шефката на галерията Яра Бубнова. Поводът е откриването на 22 ноември на изложбата на Ода Жон – артистичен псевдоним на българската художничка Михаела Дановска, която правела кариера във Франция. За нея е известно, че навремето е успяла да омае възрастния и заможен германски художник Йорг Имендорф, вече покойник.

В писмо до ПИК от Националната галерия обясняват, че коктейлът в Балната зала бил назован от Ода Жон „Вечеря – натюрморт“. Визията, сценарият, както и „скулптурните елементи в аранжирането на масите”, били създадени от самата художничка в тясна връзка с концепцията на изложбата.

Демек, това не е било обикновено плюскане, а пърформанс! От институцията, ръководена от Бубнова уточняват, че нямат отношение към финансирането на „проявата”.

„Леко съм озадачен от този „пърформанс” в Националната галерия. Гледката не е от най-приятните, дори да говорим за изкуство. Но това е Национален музей. Не вярвам как това би могло да се случи в Лувъра, в Уфици, Прадо, в Третяковската галерия… Националните музеи имат съвсем друго предназначение за мен”, каза Вежди Рашидов, шеф на парламентарната комисия по култура, помолен за коментар.

Шефката на Националната галерия - родената в Москва Яра Бубнова, е известна протестърка от кръга „Капитал”. Лансирана е от агента на ДС – авангардиста Недко Солаков. За него се твърди, че е сивият кардинал на културата в София покрай близостта си със зам.-кмета Тодор Чобанов. Икономедия и Недко бяха в основата предишната шефка на Националната галерия Слава Иванова да напусне. И апетитното място да заеме тъкмо Яра Бубнова. Защото залогът е голям – битката е кой да се разпорежда с дарението от над 1 милион и 770 хиляди лева, което Националната галерия получи от Маргарита Занеф - емигрирала в Австралия преди повече от 50 години. В кръга на Яра Бубнова и Недко Солаков е и Сашо Кьосев от „Да, България”, който е член на техния Институт за съвременно изкуство, близък до кръга „Капитал” на Иво Прокопиев. 

Амбициите на алчната арт компанийка не спират дотук – те искали да завладеят и мегамузея Квадрат 500, композиран от покойния Светлин Русев, алармират хора от гилдията.

А плюскането в бившия царски дворец е израз на тоталното самозабравяне на група разпищолили се маниаци, докопали се до власт в изкуството, които дерибействат в Националната галерия сякаш им е частният музей на Иво Прокопиев, коментират омерзени в съсловието.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(26)
1
Направо си плюскат, Дрънчат вилици , келнерът се разхожда с бутилка алкохол, за да долива. Яра излъга , че не е имало алкохол. Срамна работа ! Но няма наказани и уволнени .
2
Нищо ново за ГЕРБ (ГРАЖДАНСКО ЕДИНЕНИЕ НА РОДНИНИ И БРАТОВЧЕДИ) !!!
3
По ТВ видях тая Яра.Ами тя си е чист дебил бре......а сега кажете нещо за апартаментчето на Тони ШАЙКАТА. :-) Живурка си ДЕБНИЯ ПЕЕЕЕРАС НА АВАНТА,И ТОВА СИ Е !!!!!!!!!!!!!!!
4
Сигурно твоите идоли Тиквата и Пеевски като седнат на маса ядат само марули,ябълки и пият чешмяна вода.
5
Как ще поеме отговорността за това травестита Цецка? Да каже, ще има ли отговорни !!! Няма как да няма отговорен някой, щом ми е ср@но в моите гащи ! Божествена гербава мъдрост !!!!
6
ей.. Ода Жон -авторката се е подиграла на тия балъци. Тая пък шефка Яра Бубнова откъде я изкопаxa..Министър Банов е откачен.
7
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
8
Мъ, кво разбирате от изкКУ-КУство, бе другари и другарки. Мъ, нищо не разбирате от модерен арт и дълбоки внушения. Мъ, тва не ви е на Веждито арта по... анадолски, това са западни и Европейски конотации в морето от детерминизъм и модерност, бе. На тва група изявени гeй общности (дружинки от пeдepacти - превеждам на селския ви език), изпада в пълен оргазмистичен aнaлизъм, клонящ към харизанов аналитизъм, бе. Това не е софра, а борба с насилието върху cBиHята - във всичките и аспекти - майка, девственица и ... Фидосова, Цецка Цачева и каква беше Кара..., пардон, става дума за жената. Мъ, нещо сте против със селския си манталитет и панелните си битийности, нетелерантни сте към хората с небългарски имена, много лошо, че сте толкова прости, бе.
9
Как се чувстват комфортно насядалите край масите , върху които се мъдрят релефи във форма на женски тела , накичени с меса и марули ? Има и кисели краставички , а мортаделата се приготвя с чесън , така че аромат на свинско , кисело и чесън.....
10
Познавам стари хора които ми казват че не са яли кашкавал от месеци защото не им стигат парите. Те само могат да си мечтаят за месо.
11
Това са изродите, които разболяха от рак Веждито. Иппрогониха децата му от България, защото не можаха да понесат ежедневния тормоз. И сигурно не само неговите деца.
12
Боже, какво лицемерие! Уж са срещу комунистите, ДС кадрите, а произлизат от такива среди и нямат против да бъдат лансирани от там. Големи моралисти иначе, позволяват си менторски тон, а са толкова бутафорни. Парвенющина.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Подобна гнусотия даже обръгналия на всичко българин - не може да преглътне ! Изхода е само един - другрката Яра Бубнов трябва МИГНОВЕНО да бъде уволнена ! Другият вариант е Боил Банов и Яра Бубнова да си заминат заедно ,решението е на Министъра !
15
Е, какво плюскат марули с малко жамбон. Трябваше да поканят и Сакса. Все пак са в негов имот. А Веждито е просто ядосан, че са го изтървали. Иначе щеше да се отчете като културно мероприятие на герб-а.
16
Даже и децата им са на софрата!!!!!!!!!!!!!!!!! вж.58-ма секунда от записа
17
Нищо не отбирате от модерно изкуство. Я прочетете малко в Интернет за Poop culture или за Excrement art. Можете да си представите след това похапване естетът Гого какъв пърформанс може да изтропа на царския паркет.
18
Преди години в началото на демокрацията по случай чрд на рашидов имаше същото плюскане ,гладните хора гледаха през прозорците,пасмината как се угощава.За 30 год.нищо не се е променило,те пак са си там ,където са били ,пак се огощават ,а гладния народ ги коментира.
19
Който каже α трябва да каже и β, афторе.....!!!
20
Малко е да се каже "отвратително". Думи нямам! Не само какво и колко ядеш е важно - важно е как изглежда храната, какви мисли поражда в главата ти и към какво те подтиква - май към човекоядство в дадения случай? И дали изобщо в тикви на тия простодушни и бездуховни плюскачи-"културтрегери" би могло нещо да се породи.
21
Идеята на Ода била да направи угощение-пърформанс като продължение на идеята, че жената се ползва като парче месо. И културтрегерите, като едни фини и духовни хора, веднага са доказали, че е точно така - налитат на месото като на жена. Консуматорски. Но пък някак естетично, по новите стандарти за етика и морал, които са в сила през последните 30 години и особено през последните 10 години, откакто управляващите печелят избори с мантрата за нов морал. Ей това е новият морал - вилица, нож, месо, няколко карфиола за духовност и разкош и ... имаше ли тиква, че не видях?
22
отговор на коментар
Върху самата софра май нямаше тиква, да :-)
23
https://www.thecaress.net/contact-1 Екипът, който реализира PR-кампанията и съпътстващите събития около представянето на „Прегръдката“ и първата голяма ретроспектива на Ода Жон в НХГ, София, са Краси Генова и Елена Филипчева. Code Communications е творческият партньор на Ода Жон в България и за бъдещи контакти, може да се доверите на: Краси Генова krasiguenova@yahoo.com Елена Филипчева filip4eva@gmail.com
24
Аз няма да цензулирам искуство. Да не си мислите, че ще спра и коледната постановка "Зимен Мюнхен" на Христо Мутавчийски в Народния театър, посветена на християнските ценности, в която на сцената се кецат двама пееераси?
25
Намирам вестника ви ужасно жълт, тенденциозен и манипулиращ. Името на ОДА е широко известно в Европа. Освен изключително красива , тя и безумно талантлива. Покойният и съпруг е Икона на съвременната немска живопис. Освен че беше професор по изкуство , той е илюстратор на последното издание на Библията в Германия , този факт направи Библията абсолютен хит. Толкова за покойника. ОДА живее отдавна в Париж , но всяка нейна проява в Германия е събитие. Убеден съм , че по подобие на великия Кристо , едва ли ще помисли за втора изложба в РОДИНАТА. НЕ ДАВАЙ НА СВИНЯТА ХУБАВИ ЯБЪЛКИ , А САМО ГНИЛИ - ТЯ НЕ ПРАВИ РАЛИКА.
26
Боже мой, в тая държава наистина е бъкано със слепи дебили! Не виждате ли, че това е сатанински ритуален канибализъм. Вместо целодневно да гледате порно, поровете малко из мрежата и вижте вековните оргии на черната аристокрация. Ако някои от дебелогъзите чревоугодници около масите не са били наясно поради слабоумие, то организаторите няма как да не са били в час. Боже пази България!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 14033
архив

– Докторе, не ви разбирам - съблякохте ме, разгледахте ме, а не искате да ме лекувате?!
– Аз съм доктор по история...

няма нови новини
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
сега
1418
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Патрулки с включени буркани и униформени на мотори стреснаха софиянци на "Цариградско шосе"
x
ШОК: Ясновидката Катя Костадинова: Хващаме лоши очи от "Фейсбук"!
x