ГОРЕЩО В ПИК TV! Илхан Андай с ТОП АНАЛИЗ: Гигантски глисти изскочиха в ДПС и оревават орталъка. Пеевски получи нареждане от Доган да ги смачка. Двамата ще продължат заедно да ръководят (ВИДЕО)

ТЕМА

ГОРЕЩО В ПИК TV! Илхан Андай с ТОП АНАЛИЗ: Гигантски глисти изскочиха в ДПС и оревават орталъка. Пеевски получи нареждане от Доган да ги смачка. Двамата ще продължат заедно да ръководят (ВИДЕО)

626386
на 06.07.2024
ГОРЕЩО В ПИК TV! Илхан Андай с ТОП АНАЛИЗ: Гигантски глисти изскочиха в ДПС и оревават орталъка. Пеевски получи нареждане от Доган да ги смачка. Двамата ще продължат заедно да ръководят (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Журналистът от сайта "Родопи24" и познавач в детайли на ДПС Илхан Андай коментира пред ПИК TV напрежението в партията през последните дни.

препоръчано

Припомняме, че в сряда стана ясно, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е спуснал разпореждане до депутатите да не подкрепят кабинета на Росен Желязков. На обратното мнение обаче беше Делян Пеевски, единият от двамата председатели на партията. Така се стигна до гласуването, в което партията се разцепи, а след това се стигна и до остри нападки между лагерите на Доган и Пеевски.

Потушено ли е напрежението в ДПС и как ще приключи раздорът между двамата силни лидери на партията, говори Илхан Андай:

Ситуацията към този ден и час наподобява вървенето по коридор на болнично заведение и срещу нас надпис: моля тишина, има операция. Вътре е ДПС.

Аз от години развивам тезата, че българският политически елит се нуждае от оперативна намеса, но най-много има нужда ДПС заради демонизирането на партията след участието във властта. 

През 2016 г. казах в интервю, че ДПС боледува и Доган трябва да се намеси. Доган и Пеевски явно тръгнаха заедно да извършат тази хирургическа интервенция и по време на тази животоспасяваща движението операция изведнъж се оказа, че от някъде са изскочили гигантски глисти и се опитват да ореват орталъка: убиват ДПС. И Пеевски получава нареждане от Доган: продължавай операцията, а глистите ги смачкай. Сега всички мълчат, освен един-двама и те са като от времето на БКП.

Нещо нелогично се случва от тези големи мъже, от тези врели и кипели в българската политика толкова години да правят неща, за които ние трудно намираме логика.

Следя ДПС, защото ми е орисано. Аз съм етнически турчин, роден в ДПС. Ние гоним новини, които интересуват хората, а не се занимаваме с ПР. Новините ни са свързани с ДПС и наше задължение е да ги следим. Всички хора, които излизат в електронните медии нито един от тях не е така откровен, колкото един журналист, опитващ се да научи истината за случилото се, защото всеки е бил при Доган, всеки е бил в наведена позиция и след изключване е заемал друга позиция. Ако има бивш депесар, който ще сподели максимално истината, то това е първият, който се опита да овладее ДПС - Мехмед Ходжа. 

Той беше първият, който много уплаши Доган. Дори опитът на Лютви Местан, с ресурса, полученв от Турция, не го плашеха толкова много, защото той се беше развил до неуязвим саламандър, който не допуска да му откраднат партията, да направят паралелна или да трансферират читави хора, които да поведат десетки хиляди етнически турци. Няма такъв до момента след Мехмед Ходжа. Ако Местан и групата около тях бяха харизматични, нямаше да говорим изобщо с вас сега.

За съжаление или за хубаво ДПС продължава да е партията на етническите турци и се е развила извън депесарските райони. Демонизирането, ако е трудно да се изчисти, то това твърдение, че ДПС е неконституционна партия, е напът да залинее.

За интервюто на проф. Стоян Денчев пред ПИК, в което казва, че Доган му е звънял за помощ:

Зададохте ли си въпроса кой е Стоян Денчев и кои са хората зад него. Има публикации, че той е от дълбоката държава. Представяте ли си да гръмне новината, че Доган иска помощ от дълбоката държава.

Доган даде зелена светлина на Делян Пеевски за Кърджали, който беше западнал град, но в момента тези региони са строителна площадка. Те се развиват и нашите екипи отбелязват, че този отличен резултат се дължи на това, че най-сетне реално се работи за хората, изпълзвайки механизма на бюджета, в който бяха заложени огромни средства за 2024 г. През призмата на това, че моят роден край се променя и тези хора се чувстват по-задоволени, усещат, че са в ЕС, за мен е добре това, което се случва последната година. Смятам, че трябваше да има правителство. Доколкото знам, че в нощта преди заседанието, аритметиката е излизала и едва след скандала, забъркан от Рамадан Аталай, се е стигнало до крима и очакване на нови мандати.

Моето мнение е, че Пеевски и Доган ще продължат заедно да ръководят движението, но ще окапят от листите хора, които се опитаха да скарат двамата и да върнат в домовете на етническите турци уплахата и несигурността.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК