ГОРЕЩО В ПИК TV! Напрежението се сгъстява! Ето какво се случва на протеста на КНСБ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Животът днес

ГОРЕЩО В ПИК TV! Напрежението се сгъстява! Ето какво се случва на протеста на КНСБ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

120594
на 19.09.2022
ГОРЕЩО В ПИК TV! Напрежението се сгъстява! Ето какво се случва на протеста на КНСБ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

КНСБ започва национална протестна кампания под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!". Това се случва след катастрофалното управление на ПП, БСП, ДБ и ИТН. Правителството на Кирил Петков се сгромоляса и докара държавата до невиждана криза, а зимата се очертава ужасяваща.

препоръчано

Началото на кампанията на КНСБ бе дадено в 13 часа в т.нар. Триъгълник на властта в София - пространството между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и президентството.

Протестиращите блокираха движението по бул. "Дондуков". Напрежение няма, тъй като полицията предварително отцепи района и не пропуска движението.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров приветства колегите си, дошли на протеста.

Той заяви, че тази кампания ще продължи в цялата страна, по отделни браншове. Димитров отбеляза още, че 2022 г. е изключително тежка за всички браншове, а секторите са подложени на невероятен натиск. 

Говорещите синдикалисти след него засегнаха темата с данъците, които работниците плащат два пъти повече, отколкото предприемачите.

Коментиран бе и въпросът за зелената индустрия и как бъдещото управление смята да привлече най-високотехнологичните инвеститори в тази сфера. 

Пламен Димитров заяви, че протестът касае всички, които са се устремили към властта и искат да я упражняват - независимо в какъв формат. "Ние няма да се уморим да искаме от нашите управляващи да защитават българските интереси в Брюксел. Някой трябва да предоговори два пункта от Плана за възстановяване.

Единият е намаляване с на 40% въглеродните емисии. Това е невъзможно. И ако не се промени този пункт, миньорите ще излязат на протест. Второто - регулираната цена за бита според Плана за възстановяване за 36 месеца трябва да се изравни с европейската. Не знам дали ще се намери български политик, който да осъществи това", отбеляза той. 

Председателят на КНСБ заяви, отговаряйки на въпрос на ПИК, че "въпреки правителството на Кирил Петков и Асен Василев", са договорени допълнителни средства за възлови сектори. 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
22-годишен мъж счупи рекорд, като пи в 67 кръчми за 24 часа 22-годишен мъж счупи рекорд, като пи в 67 кръчми за 24 часа
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Недялко Недялков с остри думи за хаоса при преброяването (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! Недялко Недялков с остри думи за хаоса при преброяването (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 212
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това