Вход
София
Времето в София 22 o C

ГОРЕЩО В ПИК TV: Цацаров с тежък коментар за КПКОНПИ и "Апартамент гейт" - ще изгори ли някой заради конфликт на интереси с апартаментите или...

ГОРЕЩО В ПИК TV: Цацаров с тежък коментар за КПКОНПИ и "Апартамент гейт" - ще изгори ли някой заради конфликт на интереси с апартаментите или...

на 26.06.2019
79200
12
ГОРЕЩО В ПИК TV: Цацаров с тежък коментар за КПКОНПИ и "Апартамент гейт" - ще изгори ли някой заради конфликт на интереси с апартаментите или...
Автор: ПИК
26.06.2019
12
79200

Произнасянето на КПКОНПИ за апартаментите не може да повлияе на проверките на прокуратурата. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Народното събрание във връзка със становището на КПКОНПИ, че няма конфликт на интереси с апартаментите.

„По отношение на конфликта на интереси прокуратурата има една единствена съпричастност, когато е започнала съответната проверка по отношение на Цветан Цветанов, прокуратурата е отправила и сигнал до комисията за евентуален конфликт на интереси. Ние нямаме право да преценяваме такъв конфликт. Това може да го прави само комисията. Тя се произнесе по отношение на 10 или 11 лица. Но така или иначе произнасянето на комисията, както и това дали има или няма конфликт на интереси не може да повлияе по някакъв начин на проверките на прокуратурата", заяви Цацаров.

Във връзка с връщането на КПКОНПИ със сигнала за Лозан Панов, Цацаров обясни, че Антикорупционния орган няма право да се занимава с това дали има или няма конфликт на интереси по отношение на магистрати. По думите му единственият орган е Инспекторатът към ВСС.

„В този случай, за да бъдем абсолютно коректни, трябва да кажем следното: всяко твърдение, че за останалите преписките били приключени, а пък за Панов били пратени на Инспектората, е пълна спекула. Пратена е на Инспектората, защото той е компетентен. КПОКОНПИ не е компетентна. Според мен и в Инспектората решението за г-н Панов ще бъде същото - няма конфликт на интереси. Производствата по конфликт на интереси нямат нищо общо с проверките на прокуратурата“, подчерта още той.

По думите му това, което ще обуслови резултата от проверките на прокуратурата са данъчните ревизии на НАП. „Когато НАП приключи ревизиите и ги върне в прокуратурата ще стане ясно има или няма престъпления и на първо място данъчни“, уточни още Цацаров.

Сподели:
Напиши коментар »
(12)
1
Лозан Панов: „Мpaĸoбecнитe вpeмeнa в бългapcĸoтo пpaвocъдиe тeпъpвa пpeдcтoят. Главният прокурор Coтиp Цaцapoв вeчe ce e пpицeлил в ĸpecлoтo нa глaвния cъдeбeн инcпeĸтop. Taзи инcтитyция щe ce пpeвъpнe в пopeднoтo cpeдищe нa oлигapxични интepecи, ĸaĸтo cтaнa c пpoĸypaтypaтa. Cпиcъци нa „вpaгoвe“ и „пpeдaтeли“ виcят пo вecтницитe, ĸceнoфoбиятa и oмpaзaтa ce пpeвъpнaxa в нaциoнaлнa пoлитиĸa.“ ++ „Цацаров е доказан в съдебна зала симулант. Семейство Цацарови сключва сделка за покупка на овощна градина и я изповядва на цена 1000 лв. След време възниква проблем с продавача. Случаят влиза в съда, където семейството показва т.нар. документ контралетер, чрез който разкриват симулативната сделка. В контралетера стои цена от 61 хил. евро. Така 120 пъти е измамил фиска. - Финансовият министър Владислав Горанов трябва да провери чрез НАП Пламен Георгиев. Само преди две седмици Георгиев провери Горанов и той излезе абсолютно изпран, ухаеш на омекотител.“ - Елисавета Панова пред БТВ, припомняйки проверката дали е в конфликт на интереси Горанов затова, че живее в апартамент на неговия кръстник.“ ++ „Пловдивският нотариус Меглена Цацарова, съпруга на кандидата за главен прокурор Сотир Цацаров и нейната колежка Адела Кац-Бояджиева, съпруга на адвоката Иван Бояджиев са закупили два общи имота през 2008 г. По взаимно съгласие с продавачите те записали в нотариалния акт 120 пъти по-ниска цена от реално заплатената за всеки имот: 1000 лв вместо 119 151,11 лв. Така те са „спестили” над 5000 лв. от местен данък и такси за вписване. Деянието е наказуемо с глоба по Чл. 125 от Закона за местните данъци и такси. Информацията за тези сделки е изнесена още през 2009 г. от в. 24 часа и е потвърдена с данни от Агенцията по вписванията, съдебно решение на ОС – Кърджали и имотната декларация на самия Цацаров, който е отбелязал за 2008 две имотни придобивки на своята съпругата по 59 604 лв.всяка.“ - https://bivol.bg/cacarov-imoti.html
2
Трябва ДАНС да разследва паричните потоци на зелено-червената мафия! НАП да ги провери за плащане на данъци! Да се премахнат привилегиите на зеления октопод, да обжалват за 10лв всичко! Стига вече привилегии, не са ли граждани на Р.България, или са по-висша форма на живот! От Станишково време са петата колона на БСП, за това трябва да бъдат ликвидирани финансовите им привилегии! Баси комунизма, всички сме равни, ама зелените са по-равни!Предполага се БСП да вземе властта, само че с кого ще управлява, пак с ДПС и ДЕОС, или нещо извънземно, внесено от Решетников? Искате анархия и неплащане данъци от спонсорите на БСП и Радев, но и високи пенсии и заплати! Каква алтернатива мечтаете анти Борисов? Или който и да е, само Бойко да не е, защото бие БСП като биволица у дувар! Няма по-добра алтернатива от ГЕРБ, всички останали "спасители" имат за цел "да ни(се) оправят" този филм сме го играли и разбрали, че са още по-страшни разбойници! Избира се по-малкото зло, след Бойко поне остава съграденото, докато след БСП+ДПС остава разграждане и фалиране на България или ако няма време поне една банка-КТБ!
3
ДАНС да провери прокуратурата,Кжстинброзската афера,Кури,Льонката,майчето
4
КАКТО ВИНАГИ--- ГОВОРИШ МНОГО И НИЩО НЕ КАЗВАШ Г-Н ЦАЦАРОВ. ДА ВЗЕМЕШ ДА МИНЕШ КЪМ БСП... КОМУНИСТИТЕ СА МАЙСТОРИ В КРАСИВИТЕ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.
5
Няма лошо ДАНС да разследва, но знаеш ли защо не го прави? Причината е елементарна - при червената мафия паричните потоци си бяха потоци и комисионните бяха в рамките на библейския десятък! Сега паричните потоци са пълноводни реки, средствата влизащи само от Европа за последните 10 години нетно са около 60 млрд.! А комисионните се увеличиха над 5 пъти! Затова никой нищо не разследва, защото в момента кражбите са от друг порядък. Ако не знаеш какво е порядък, да ти кажа нулите отзад са много повече! Всички знаем поговорката, че за кокошка няма прошка, а за милиони няма даже и разследване! Не знам как определяш кой колко по-голям разбойник е, но аз мисля че откраднатата сума е важна! Ако ти откраднеш 100лв., а аз 1 ооо ооо, кой е по-голям разбойник, макар, че и двамата сме крадци! Колкото до това след кого какво остава, разходи се по магистрала Тракия до Бургас и ще разбереш, че някой от новите участъци са като "дунавски вълни" с ограничения до 90км/ч, то с повече и не можеш да караш! И искам да ми отговориш на въпроса защо първия участък от магистралата (около 100км.) строен при Т.Живков преди 40 години е в по-добро състояние от тези строени преди 3-4 години? И ако считаш Бойко за по-малкото зло, спомни си какво е правил той преди само 25 години! Вълка козината си мени, но нрава - НИКОГА!
6
Г-н Бойко Борисов: „Как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз.“ ++ Г-н Бойко Борисов много ясно и много категорично не споменава сред тези, които могат да накажат г-н Цветанов, нито съда, нито прокуратурата, нито КПКОНПИ, защото шефовете им, като г-н Сотир Цацаров (член на БКП от казармата) и г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училищe от Симеоново), са лично назначени от ГЕРБ и ДПС и няма как да накажат, по какъвто е да е бил начин, както г-н Цветан Цветанов, така също и г-н Бойко Борисов, г-н Делян Пеевски и г-н Ахмед Доган.
7
Тлъстака толкова далавери пoкри, че вече търси къде да се скрие! С колко милиона прибра, дори и той не знае. Муши по сметки по света, крие, купува имоти на безценица, прикрива далаверите на Бай Хой, но нещо му е припарило. В Брюксел ще има нови хора, нов главен прокурор, не се знае какво ще предприемат, след като България е обявена за най-корумпирана държавацв ЕС. Докладите на Немското правителство и на Държавния департамент се скриха но от българите. А този гюм има особена вина, защото активно участва в ограбвснето на КТБ от което захлеби яко!!!
8
Кюмбето нвма да закачи никой, наши заедно крадяха 7 години!! Ако започне някой означава едно, да разследва сам себе си! Доста кинти прибра, проблема му е когато му извадят сметките на Бял свят, как ще докаже от къде са!!! Милиони са!!!
9
Някой софиянец не може ли да даде една мръвка на тази Таня Иванова, направо жал ми става за тази хубава и умна жена. Само една мръвка и е нужна, моля Ви се!
10
Само да те открехна разбирачо, че накъдрената отсечка от Чирпан до Стара Загора беше построена по времето на Станишев около 70 км. А отсечката Бургас - Карнобат 30 км започната и докарана до настилка чакъл по времето на бай Тошо и е довършена от Станишев. За да не допусна грешки, ти предлагам направо да си отвориш Уикипедия и да се просветиш, ако желаеш разбира се. Всички останали басни са ФЕЙК https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Тракия_(магистрала)
11
Костинбродската афера едно от най-големите престъпления на герп и показател как печелят избори. Ако имаше честна прокуратура Цветанов отдавна щеше да е в затвора; а тиквите вече нямаше да са на власт.
12
Стойл ли си Исмайл ли си вземай си багажа и на ПОСРАХМЕСЕ 20 да си отива
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 13214
архив

Момиче за първи път остава в дома на приятеля си. На сутринта излизайки от банята му казва:
- Много мило, че си помислил и за мен. Имаше две кърпи под буквата Л и Г, Л е Любо, а Г е Галя. Нали?
- Е, не си разбрала много правилно, но вече си я използвала.

няма нови новини
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
сега
3200
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Парламентът одобри сделката за F-16 (НА ЖИВО)
x
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не предприемайте нищо важно през целия ден!
x