ГОРЕЩО: Доц. Ангел Кунчев с много важни новини - ето как и кога ще бъдат разхлабени мерките

Животът днес

ГОРЕЩО: Доц. Ангел Кунчев с много важни новини - ето как и кога ще бъдат разхлабени мерките

55017
на 27.11.2020
ГОРЕЩО: Доц. Ангел Кунчев с много важни новини - ето как и кога ще бъдат разхлабени мерките
Автор:   ПИК

Факт е, че България навлезе в най-тежката фаза на пандемията. Това тревожно заключение направи в ефира на Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

препоръчано

Той уточни, че дори и при тази рекордна заболеваемост, страната ни все пак не е достигнала високите нива на Люксембург, Чехия и Белгия.

"Единствената ни цел е да прекратим това непрестанно нарастване както на заболяваемостта, така и на смъртността", обясни доц. Ангел Кунчев.

Най-сработващото да бъде ние да влезем в плато, но ако успеем да го снижим, това ще е най-доброто. Това не е нещо, което ще бъде постигнато само от министерството на здравеопазването или някой щаб, а от всички, допълни доц. Кунчев.

"Мерките ще бъдат постепенно разхлабване. Ако постигнем успех, ние смятаме най-напред да възстановим работата на градините, яслите и училищата. Вероятно в последния момент, един-два дни преди крайния срок, ние ще кажем какво следва и кои мерки ще бъдат свалени", коментира той и кога ще бъдат свалени мерките, които влизат в сила от 27 ноември и по план трябва да продължат до 21 декември.

"Мерките са навременни. Проблемите са два - недостигът на кадри, другият е недоверие в системата, което води до неспазване на мерките", продължи доц. Кунчев с темата с мерките.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това