ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: "Болкан метрикс" със сензационни данни - ГЕРБ води ударно на БСП, ВОЛЯ-НФСБ изпреварват ДПС (ГРАФИКА)

Акценти

ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: "Болкан метрикс" със сензационни данни - ГЕРБ води ударно на БСП, ВОЛЯ-НФСБ изпреварват ДПС (ГРАФИКА)

167733
на 20.03.2021
ГОРЕЩО ПРОУЧВАНЕ: Болкан метрикс със сензационни данни - ГЕРБ води ударно на БСП, ВОЛЯ-НФСБ изпреварват ДПС (ГРАФИКА)
Автор:   ПИК

Сензационно проучване с горещи данни за електоалните нагласи на предстоящите парламентарни избори огласиха от "Болкан БГ метрикс". Според резултатите от проучването проведено сред 807 пълнолетни българи от 10-15 март, ГЕРБ продължава да води ударно на БСП с 23,5% срещу 18,7%.  

препоръчано

Голямата новина е за патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, която продължава да набира скорост и има всички шансове да оправдае очакванията, че ще бъде изненадата на тези избори. Анкетираните отново я нареждат на трето място с 12,5%, както показа и февруарското изследване на агенцията.

Така коалицията на Веселин Марешки и Валери Симеонов се очертава като най-големият носител на патриотичната идея. Патриотите активно комуникират акцентите в програмата си - безплатни лекарства за ученици и пенсионери, справедливи цени на горивата, както и опазване на консервативните семейни ценности от наплива на т.нар. джендър идеологии. Изпреварващият ход да обявят много рано управленските си приоритети се оказа печеливш. Така успяха да ги популяризират сред много по-голям брой избиратели и да получат подкрепата им, сочи анализът на "Болкан БГ метрикс".

Следващата позиция засега заема ДПС, чийто твърд електорат би й донесъл 9,1%, а след нея е „Има такъв народ“ с 6,5%. Партията на Слави е с несигурна подкрепа, заради тоталното й отсъствие в кампанията. Нито един кандидат не се е изявил публично, нито пък шоуменът обяви някаква програма. Очевидно организацията ще разчита единствено на телевизионния имидж на Слави Трифонов.

„Демократична България” получава  4,5%, които според експертите, бързо могат да се стопят под четирите процента, ако продължават да водят предимно негативна кампания и да правят общи мероприятия с БСП, какъвто пример видяхме по отношение на концесията за летище София. 

Предизборното образувание „Изправи се. Мутри вън“ остава под бариерата. Избирателите така и не могат да припознаят Мая Манолова и колегите й от „Отровното трио“ като нови в политиката, тъй като не са, и събират 3,2%.

Под въпрос е високото ниво на избирателната активност. Надали ще бъде достигнат процентът от предходните парламентарни избори през 2017г. – 54,07%. Има опасност избирателите да останат по домовете си, заради пандемията. 

Анализаторите от "Болкан БГ метрикс" смятат, че ситуацията по организирането на изборния ден ще бъде изключително отговорна. Не само за гарантиране на честността на изборите, но и за запазване на  живота и здравето на всички, ангажирани с процеса, както и на избирателите.

Период на провеждане: 10-15 март 2021г.

Метод: Интервю

Аудитория: 807 пълнолетни граждани

Собствено финансиране на BalkanBGMetrix

 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
РАЗКРИТИ: Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньора РАЗКРИТИ: Защо някои жени изпитват неутолима нужда да сменят често партньора
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев: Газовата ни връзка с Гърция не е просто инфраструктура, а геополитика (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Радев: Газовата ни връзка с Гърция не е просто инфраструктура, а геополитика (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това