ГОРЧИВИ ДУМИ: Пировата "победа" на ГЕРБ и краят на Петата българска държава. Народът уволни всички - иде Видовден

КОМЕНТАРИ

ГОРЧИВИ ДУМИ: Пировата "победа" на ГЕРБ и краят на Петата българска държава. Народът уволни всички - иде Видовден

639052
на 10.06.2024
ГОРЧИВИ ДУМИ: Пировата победа на ГЕРБ и краят на Петата българска държава. Народът уволни всички - иде Видовден

Последвайте ни в Google News Showcase

Провалихте се, не разбрахте ли, че народът ви поиска оставката на всички?! Уволни ви. 

Хората са погнусени от вас.

И от сглобките ви.

И от "победителя" ГЕРБ (с 23% от общо 30% гласували), и от катастрофиралите харвардски измекяри, и от БСП (Корнелия има колкото Слави, но още се изживява като лидер на лявото), и от...

А вие се криете като мишки и нямате очи да излезете и да се извините, че девалвирахте окончателно партийната демокрация у нас.

Нали сте евроатлантици, бре - вижте "вашият" Макрон как на петата минута след вота разпусна Народното събрание и пое отговорност.

Вижте Белгия - правителството светкавично се омете, без да чака "окончателните данни"...

Къде са Борисов, Кирил Петков, Бойкикев, Пеевски, Корнелия? А патеричките Ваня Григорова и Пепи Москов, които според платената социология бяха "на косъм" от прага?

ГЕРБ спечелили...С една четвърт от една трета гласували.

Пирова победа.

Ще имат с около 200 000 гласа по-малко от миналия път.

Загубиха, за пореден път, безславно София.

Рая Назарян и Георги Георгиев водачи на листи?! Тия са популярни само във входа си, а и там не е сигурно. Безлични чиновници, кариеристи, акламатори на вожда.

Борисов продължава да си вярва, че реалността се изчерпва с организираните агитки, които му пляскат в провинциалните читалища.

ГЕРБ падна под "Величие" на вота в чужбина?! С какви очи ще правят правителство?

А Кикитата? С над 300 000 гласа надолу. Крепят се само заради измамата с машините. Тяхната Сиела ги крепи, без мадуровките са аут, това е бруталната истина.

Но няма оставки, няма понасяне на отговорност. Щели да бъдат "непримирима опозиция". И смятат, че с тия банални декларации ще спасят неспасяемото си положение.

И "Възраждане" се оказаха балон, другия пък полковникът като нищо ще ги омете. Няма как да е иначе - хората са интуитивни, усещат, че Костадинов е на каишка в Банкя и гласува с ГЕРБ и ДПС.

Какво стана с референдума за еврото? Защо не изкараха електората си на протести? Нали се клеха, че няма да допуснат демонтажа на ПСА? Клеха се, ама...в слушалката им шепнат друго.

Вятър и мъгла е всичко, пунта мара, омерта, ала-бала, схеми на Галя от посолството..., каквато искате синонимия използвайте, народът е мъдър и го проумява.

Единственото спасение за цялата клика е да се сглоби в редовен кабинет, за да оцелее. Иначе, при нови избори след три месеца, ще гласуват вече има-няма 20%. И ако популистът Радев излезе на терен, ще ги омете.

Цугцванг, "победителите" нямат полезен ход. Правителство сега ще е нелегитимно, ще подсили отвращението; избори наесен - пагубни.

Всъщност победители са генералът и полковникът - Радев и Марков. Това не ме радва, но такава е реалността.

Останалите, простете, се по*раха. От крадене, лъжи, алчност за власт, безпринципни сметки...

Иде Видовден за слугинажа, кой знае защо изживяващ се като "политически елит". Иде Видовден за придворната им социология, която пак се провали и дори не измери в сондажите цяла българска партия, която влезе в НС ("Величие").

Иде Видовден и за казионните медии и купени телевизии.

И това е единствената добра новина от поредния отчайващо безсмислен вот от вчера. Както и очевидната констатация - електоратът, негласувайки, гласува за мир; срещу сегашното статукво на войната; срещу безумието да се въоръжава Зеленски до "пълна победа"; срещу идеята да се превърнем в плацдарм на войната на НАТО срещу Русия...

Така повече не може! Щем не щем, държавата съвсем скоро ще бъде преучредена, в този си вариант петата българска държава приключи...за жалост, по трудния начин, щото така и не научихме горчивите уроци от историята и оставихме на други да решават съдбата ни.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК