Граждани с призив: Не на диктатурата, вдигнете се за демокрацията утре!

Акценти

Граждани с призив: Не на диктатурата, вдигнете се за демокрацията утре!

81992
на 04.05.2021
Граждани с призив: Не на диктатурата, вдигнете се за демокрацията утре!
Автор:   ПИК

С остра декларация срещу новото ОФ и диктатурата на Румен Радев въстават граждани заради безобразията, които се вършат от партиите на уличните метежи в услуга на олигарси и мафията и тоталното рушене на демокрацията и погазване на конституцията. Няколко групи, в които членуват над 10 000 души, са категорични, че ще окупират сградата на Президентството. Част от тях миналото лято разгониха катуните на метежниците и протестираха срещу размахания юмрук на Румен Радев и са от групата "Да спасим демокрацията!“ (бивша „Не подкрепям протеста!“).

препоръчано

Публикуваме пълната декларация на недоволните граждани:

ВЪЗВАНИЕ

„ВДИГНИ СЕ, БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ!“

Дойде времето ние, българският народ, да кажем нашето категорично НЕ на подмолните опити за налагане на диктатура в управлението на държавата в ущърб на устоите на ДЕМОКРАЦИЯТА и респективно на европейските ценности.

Прибързаните промени на Изборния кодекс и стремежите за премахване на специализираните съдилища и прокуратура, включително и ограничаването правомощията на главния прокурор с цел да бъде рекетиран от определени користни идеи на съответната политическа върхушка на деня, не може да не срещнат нашият яростен отпор. Ние не само, че сме силно възмутени от тези противоконституционни действия, обслужващи мафиотски кръгове, но сме и дълбоко разтревожени за бъдещето на демокрацията в страната. Но ние твърдо няма да позволим политиците да я унищожат.

Защото, нека добре се знае за бъдните поколения, нашата ДЕМОКРАЦИЯ беше наложена с премахването на комунистическия режим преди 30 години с цената на саможертвата на стотици хиляди българи, но също така и тя беше и мъченически отстоявана през всичките години на политически преход от вилнежите на всеки пореден Месия, добрал се в Парламента.

Днес е ВЕЛИКДЕН за нашата ДЕМОКРАЦИЯ, защото силите на злото, на което е подвластна дълбоката държава, искат да я унищожат и да ни направят роби. Затова народе, вдигни се, на ПРОТЕСТ срещу злите опити на мафията да наложи своята диктатура над българите. Ние няма да позволим това да се случи. Готови сме, ако трябва и да умрем, но да не допускаме да погине нашата ДЕМОКРАЦИЯ!

ВДИГНЕ СЕ, БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ от всички кътчета на Родината да опазиш ДЕМОКРАЦИЯТА, като дойдеш на всеобщ протест на 5 май 2021 г. от 10:30 часа пред сградата на Президентството на Р България. На него ние мощно ще кажем на политиците, че няма да позволим да бъдат нарушени правата и свободите ни с безцеремонното погазване на Конституцията. Без значение какви политически възгледи имаш, ела на протеста в ЗАЩИТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!

ДОБРОТО няма да се замени със зло, СВОБОДАТА няма да се окове в робство, ДЕМОКРАЦИЯТА няма да бъде подменена с диктатура. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

От членовете на Фейсбук групата „Да спасим демокрацията!“ (бивша „Не подкрепям протеста!“) 04.05.2021 г.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Костадин Ангелов и Щабът за борба с COVID-19: Ваксинирахме над 30000 на ден! Чакаме още над 400 хиляди дози (НА ЖИВО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това