Грозен скандал тресе група „Тоника“

Лица

Грозен скандал тресе група „Тоника“

110676
на 16.01.2023
Грозен скандал тресе група „Тоника“
Автор:   "Ретро"

Нова война разтресе за пореден път обичаната музикална формация „Тоника“. Драмите и интригите между бившите и настоящи членове на групата не стихват вече десетилетия. Този път скандалът се разгорял след новогодишната програма на БНТ, в която Ева Найденова, вдовица на Гого Найденов, бе поканена да участва.

препоръчано

Изявата ѝ подразнила една от първите вокалистки на „Тоника“, която вече не е част от формацията и се занимава с преподавателска дейност в Бургас. „А най-комично беше участието на „пеещата“ Ева – посмях се доволно“, коментира Елза Паносян във фейсбук. Думите ѝ не останаха незабелязани от Тони Димитрова, която е близка приятелка на Ева. Иронично бургаската Бони Тейлър отвърна на Елза: „И какво? Много ли се смяхте на Ева?“. Репликата отключи лавина от коментари и обиди. „Тони Димитрова, явно в началото на 70-те години, когато бях солистка на тогавашната „Тоника“ и събирах овациите на публиката (в пъти повече от тези на поне пеещата по онова време Ева), вие още сте нямали връзка с музиката. Та, по въпросното време аз просто си пеех, а въпросната самонадеяна певица тичаше във всички посоки и пак не можеше да ме достигне. Допитайте се до хора, които познават професионалните ми успехи, и тогава пишете по мой адрес!“, отвърна Паносян на Димитрова.

В спора се включи и пиарът на Тони и Ева – Евгени Боянов. „А вие защо плюете по Ева, която и сега е обичана и канена и пее? Тя виновна ли е, че вие сте имали, по вашите думи, голям успех, а след това изведнъж сте изчезнали и потънали в небитието, поне в музикално отношение. Не хвърляйте вина върху другите, завистта прояжда. Ева е голяма певица и обичано име в българската музика“, написа в защита на Найденова той. „Прекалено сте млад, за да познавате музикалния живот на Бургас от споменатия период. Впрочем не съм изчезвала никъде, просто избрах по-достойния път – на пианист, композитор и преподавател по музикално-теоретични предмети. За разлика от Ева и дамата, която се опитва да ме нападне, аз имам висше МУЗИКАЛНО образование. Още веднъж ви призовавам да спрете да се занимавате с мен – под нивото ви е“, отвърна му Елза Паносян. „Че кое му е недостойното на това да пееш? И какво се успокоявате с образованието, то не е такъв фактор. Лили Иванова също няма, но е ЛИЛИ ИВАНОВА. Търсете вината в себе си, не в Ева. И да, под достойнството ми е да се занимавам с вас. Всичко добро!“, опита се да прекрати спора Боянов. Последната атака към него на бившата вокалистка на „Тоника“ бе: „Усеща се, че и вие сте от музикално необразованите. За съжаление, няма как да ви помогна. Млад сте още, учете се! Ева дойде в „Тоника“ много след като аз бях в групата. Но такива като вас едва ли са наясно с историята на състава. А защо тя остана, а аз си тръгнах – фактите сами говорят“.

След кратка пауза във фейсбук скандала отново се включи и Тони Димитрова. „Аз питах Ева и тя за разлика от вас не каза лоши думи! И още една разлика – Ева е оставила гласа си в десетки златни български песни! И е имала хиляди концерти! А вие тук оставяте кални следи! Въпреки това бъдете здрава!“, коментира изпълнителката на „Ах, морето“. Думите ѝ обаче не се понравиха на Елза. „Вместо Ева можеше да се допитате до Стефан Диомов – именно той в телефонен разговор с мен сподели, че Ева вече НЕ може да пее, и това е причината да не я кани в новогодишните си концерти. И вие бъдете здрава! През годините, когато пеех активно, единствените записи се правеха в Радио Бургас. Много често, ходейки до кварталния магазин, по радиоточката звучеше мое изпълнение, а мои фенове ме спираха по улицата и ми искаха автограф. Но както и да е. За разлика от Ева аз съм автор на голям брой музикални творби, включително и песни, както и съм образовала огромен брой ученици, преподавайки им хармония, музикален анализ, полифония, теория на музикалните елементи, солфеж, инструментознание и какво ли още не (в т. ч. и на сина на бившия ви приятел)“, изригна Паносян. Тук обаче Тони реши да сложи край на размяната на обиди. „Аз съм сигурна, че сте прекрасен музикант, и по никакъв начин не искам да омаловажа таланта ви! Съвсем за друго сме на различни позиции!“, заключи тя.

В последните години обичаната музикална формация непрекъснато е разкъсвана от скандали. Последните разправии бяха между Ева и покойната вече Ваня Костова, с която обаче успяха да се сдобрят, преди тя да си отиде.

Бившата вокалистка на "Тоника" Елза Паносян

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК