ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Юлия Велчева
Необходими продукти:
1 чушка
1 кг домати
12-15 маслини
1 голяма краставица
1 глава червен лук
150 г сирене „Фета”
1/2 връзка магданоз
100 мл зехтин
1/2 ч.л. риган
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Краставицата и доматите се нарязват на шайби, лукът - на ситно, а чушката - на малки парчета. Смесват се на едно място с маслините и се разбъркват в купата. Сиренето „Фета” се нарязва на малки кубчета с размер към 1 см и се добавя към салатата. Приготвя се и дресинг, като се смесват зехтинът, солта, риганът и черният пипер и се разбъркват хубаво. Салатата се сервира, полята с дресинг и поръсена леко със ситно нарязан магданоз. Класиката на гръцката кухня е готова за консумация!