ГЪРМИ СКАНДАЛ! Васил Терзиев показа разходите на Столична община, а после ги скри (СНИМКИ)

Акценти

ГЪРМИ СКАНДАЛ! Васил Терзиев показа разходите на Столична община, а после ги скри (СНИМКИ)

134403
на 31.07.2024
ГЪРМИ СКАНДАЛ! Васил Терзиев показа разходите на Столична община, а после ги скри (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Преди изборите обещахме на софиянци, че ще има прозрачност в работата на общината. По този начин за първи път се дава на гражданите възможност да видят за какво точно се харчат парите им“. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

препоръчано

Той сподели графиките на Столична община за всички разплащания, които е направила за първото шестмесечие на 2024 г.

Извършените плащания за първите шест месеца на 2024 г. са в размер на 425.8 млн. лв. и са заредени лимити за финансиране на разплащания на разходи на районните администрации 674.8 млн. лв. и към второстепенни и третостепенни разпоредители на средства – 146.8 млн. лв.

„Освен детайлните отчети, публикуваме и графики, в които за секунди може да се види кои са основните пера при разходите. Искаме информацията да е лесна за разбиране и да достигне до всеки софиянец“, допълва Терзиев, който се хвали, че има значително увеличение на приходите.

„Събрали сме 54,2 млн. лв. повече спрямо същия 6 месечен период миналата година при положение, че не са вдигани данъчните ставки. Как е постигнат този успех ще коментирам в отделен пост“, обещава кмета и информира, че иска от районните администрации и общинските дружества, чийто принципал е Столичният общински съвет, да предприемат стъпки за информиране на гражданите за какво се разходват парите на София.

Малко по-късно обаче изненадващо Терзиев скри публикацията, а графиките изчезнаха и от сайта на Столична община.

Това не остана незабелязано и за председателя на групата на общинския съвет на ГЕРБ Антон Хекимян.

Ето какво написа той във Фейсбук:

Кметът Терзиев показа разходите на Столичната община… и ги скри!

Вече дори не е забавно!

Иначе видяхме, че за 6 месеца има над 5 милиона лева за командировки – колко да построи една детска градина…

Има и милиона и за правни услуги, сигурно са от онези, с които се опитваше да докаже, че действията му на „Патриарха“ са законни.

Най-големият проблем остава за всички нас – изпълнението на рекордния бюджет за строителство, който се оказва поредният рекорден провал. Терзиев няма да може да довърши дори наследеното от Фандъкова.

Кметът свали публикацията от личната си Фейсбук страница малко по-късно и от страницата на общината.
Иначе на сервилните, които рекламират работата на Терзиев и обясняват пламенно, че за първи път процесът е толкова прозрачен, можем да им пожелаем приятно четене на ERROR от официалния сайт на Столичната община.

Положението е СОФИЯ – ERROR!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК