Гърция с нов спасителен план за икономиката - сумата е внушителна

Балкани

Гърция с нов спасителен план за икономиката - сумата е внушителна

33335
на 29.03.2020
Гърция с нов спасителен план за икономиката - сумата е внушителна
Автор:   ПИК

Правителството на Гърция подготвя допълнителни мерки за подкрепа за бизнеса, намаляващи тежестта на кризата върху бизнеса, като за изпълнението им ще се заделят до 12 млрд евро, пише "Катимерини”.

препоръчано

Според Алексис Пателис, който е шеф на финансовия кабинет на премиера Кириакос Мицотакис, правителството очаква БВП на страната да се свие през второто тримесечие, като през третото ще има значителен спад и рецесията тази година е сигурна.

За май и юни за работодатели и работници се подготвя нов пакет за подкрепа от 2-3 млрд. евро, като плановете за компаниите, които ще участват в него ще бъдат обявени през април или май, предава още "Монитор".

За компенсиране загубите на приходи под формата на безвъзмездни средства или заеми ще бъдат отпуснати от 6 до 12 млрд. евро, като третирането ще бъде еднакво за малките и средните фирми и за големите. Освен това правителството работи по план за субсидиране на лихвите, който компаниите плащат на банките по заеми, изтеглени до края на 2019 г.

Очаква се скоро да бъде обявен актуализираният бюджет на страната, като се очаква намаление на приходите заради пандемията в размер на 5 млрд. евро или 2% от БВП. Гърция ще разчита и на 1,8 млрд. евро неизползвани средства за изтичащия програмен период. 

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това