Гьонсуратът Румен Радев се изтъпани пред ООН и се похвали с успехите на Борисов и правителството, след като у нас не спира да хули и плюе

Политика

Гьонсуратът Румен Радев се изтъпани пред ООН и се похвали с успехите на Борисов и правителството, след като у нас не спира да хули и плюе

260560
на 29.05.2020
Гьонсуратът Румен Радев се изтъпани пред ООН и се похвали с успехите на Борисов и правителството, след като у нас не спира да хули и плюе
Автор:   ПИК

Кой е Румен Радев? Президент на всички българи или на Корнелия Нинова, Мая Манолова и Слави Трифонов. И кога точно е държавен глава? Когато хули и плюе правителството, връща важни законопроекти по време на пандемия или когато се бие в гърдите с успехите на правителството,

препоръчано

Изявата му пред ООН снощи показа за пореден път истинското лице на пилота от "Дондуков" 2.

Пред представителите от цял свят Радев се похвали колко бързо България е успяла не само да трансформира индустрията си за производство на лични предпазни средства, но и част от тази продукция страната ни е предоставила на 12 страни от Западните Балкани и Източна Европа. Забрави обаче колко костваше това лично на премиера Бойко Борисов и кабинета, колко совалки бяха направени до заводите и фабриките, колко нерви и денонощна работа на целия Министерски съвет. През това време държавният глава си кротуваше в изолация и хвърляше стрелички по правителството.

"Най-важните изводи от настоящата криза са, че рестриктивните мерки не трябва да нарушават основни човешки права, социалните мерки трябва да помагат своевременно на нуждаещите се, а финансовите инструменти да се насочат към тези, които ще бъдат движещата сила за бързото възстановяване. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си в събитието на високо равнище на ООН на тема "Финансиране на развитието в епохата на COVID-19 и отвъд", което се осъществи чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Българският държавен глава представи страната ни по покана на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

Президентът заяви, че предизвикателствата, произтичащи от разпространението на коронавируса, изискват засилено международно сътрудничество и многостранен подход. "Настоящата пандемия подчерта необходимостта от ефективни, целенасочени и стабилни фискални политики. Страните трябва внимателно да намерят баланс между фискалните стимули и поддържане на резерви, които може да се окажат от съществено значение", заяви Румен Радев.

"Ако търсим ефективно и трайно възстановяване след пандемията и изведем поуките от нея, то са необходими смели мерки както в краткосрочен, така и в дългосрочен план", заяви Румен Радев. По думите му в икономическата и финансовата сфера трябва да се предприемат политики, различни от установените досега.

"Световната икономика и нейната финансова архитектура трябва да бъдат ефективни, приобщаващи и устойчиви, за да допринесат за възстановяването след кризата и да ни подготвят за неочаквани извънредни ситуации като тази, пред която сме изправени днес", заяви президентът Радев. Той подчерта изключителното значение на обединяването на международната общност и разпределянето на ресурси там, където са необходими. Държавният глава заяви, че трябва да се използва и потенциалът на частния сектор, и изтъкна необходимостта от международна платформа от свързани с COVID-19 проекти, чрез които както частните, така и обществени дарители могат да оказват помощ.

Пандемията от COVID-19 показа, че инвестициите в здравеопазване са решаващи и трябва да направят здравните системи по-устойчиви и подготвени за критични ситуации. Наред с това е необходимо да се осигурят медицински услуги за всеки един, който се нуждае от тях, посочи Румен Радев.

Солидарността е ключов фактор за глобалното разрешаване на кризата, породена от коронавируса, заяви още Румен Радев и допълни, че в кратки срокове България е успяла не само да трансформира индустрията си за производство на лични предпазни средства, но и част от тази продукция страната ни е предоставила на 12 страни от Западните Балкани и Източна Европа. В изказването си президентът посочи, че дневният ред на Програмата за устойчиво развитие 2030 трябва да остане пътна карта за бъдещото развитие.

Солидарността, каза Радев, но дали си дава сметка какво означава тази дума по време на пандемия. Българите се питат защо той не беше солидарен с правителството в битката срещу коварния вирус. Едно говори, друго прави.

Форумът беше организиран от генералния секретар на ООН, министър-председателите на Канада и на Ямайка - Джъстин Трюдо и Андрю Холнес. Участие взеха държавни и правителствени ръководители от цял свят, както и представители на международни институции и организации, сред които председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева.

Сподели:
Бомба x
Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото Учени доказаха коя е правилната страна за сън в леглото
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 288
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това