Г-н Борисов, изправете се!

КОМЕНТАРИ

Г-н Борисов, изправете се!

261802
на 12.02.2023
Г-н Борисов, изправете се!

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От думите на г-н Борисов току-що в Стара Загора аз разбирам: Горанов в "Магнитски" е отмъщението на САЩ, че парламентът не прие закона за съдебната власт на Крум Зарков.

препоръчано

"Изиграха ни последните три дни...не биваше да се подвеждаме, а Радо Чолаков да говори, че законът противоречи на Конституцията...първия ден още на новия парламент ще приемем закона на Крум Зарков..."

Как така Радо Чолаков не е трябвало да говори, че противоречи на Конституцията, след като противоречи?! И в този дух се изказаха всички известни български конституционалисти.

Нека припомня, че закони се приемат и гласуват, защото така повелява съвестта на народните избраници и волята на онези, които са ги пратили в Народното събрание, а не защото така си е наумила администрацията в някоя чужда държава.

Хубавото е, че г-н Борисов, цитирайки около десет пъти някакъв посредствен чиновник, изживяващ се като плантатор с камшик - Джим О'Брайън, - фактически призна: "Магнитски" е бухалка, инструмент за натиск на САЩ над неудобни партии и политици, за да бъдат приети определени закони, решения, директиви, кадрови назначения, които облагодетелстват американските интереси или интересите на американската клиентела тук.

Очевидно е за всички, че г-н Борисов е подложен на чудовищен натиск, вероятно по линия на същия този "Магнитски" и по линия на грозната история с Васил Божков. Илюзия е да се мисли, че този натиск ще изчезне, ако бъде приет прословутият закон за съдебната власт (а всъщност закон за бламиране на главния прокурор Иван Гешев). Напротив, натискът ще се засили по логиката на физичните закони - обратно пропорционално на слабостта в ответната реакция и липсата на съпротивителни сили.

свързани новини

Заради подобен натиск ГЕРБ се отказа от собственото си вето за Македония и нелогично се превърна в най-милитаристичния ястреб по линия на войната в Украйна. 

Честният, мъжкият изход в този политически и емоционален тупик е да се говори открито. Да се разкаже откъде и защо идва натискът, какви са зависимостите, които са го задвижили. Да се говори, да се изиска подкрепата на електората...пък, каквото сабя покаже. По-зле едва ли ще стане. Великите сили могат да бъдат респектирани само от достойно поведение.

А достойнство е, например, лидер от ранга на Борисов да попита най-добронамерено задокеанските "партньори": Колеги, защо е тази фиксация срещу България, ние наистина ли сме в партньорски отношения или ни възприемате като колония; докога "Магнитски" ще санкционира единствено българи в рамките на Европейския Съюз?

Постоянното навеждане и дискурсът тип "приемаме закона като точка 1, 2, 3, 4, 5, 6...и която трябва, за да е доволен Джим О'Брайън" ожесточават рекетьорите, а и отвращават нормално мислещите българи.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК