Вход
София
Времето в София 2 o C

Г-н премиер, Лозан Панов привилегирован ли е?

Г-н премиер, Лозан Панов привилегирован ли е?

на 08.12.2019
88640
0
Г-н премиер, Лозан Панов привилегирован ли е?

Как новоизлюпеният и пиарно сглобен механизъм за контрол над главния прокурор кореспондира с Конституцията, според която целият контрол и методическото ръководство над прокуратурата се осъществява от главния прокурор?

Проектът на правителството за "оседлаване" на Иван Гешев, не само според мен, а и според водещи юристи, е правен нонсенс. Няма как да бъде приет без специално тълкувателно решение на Конституционния съд или без промени в Конституцията.

И нещо особено ключово: Лозан Панов привилегирован ли е, докога ще се ползва с особен статут в българското общество?

Сред хората наистина съществува напрежение заради недосегаемостта на тримата големи в Темида. Но защо се слага намордник само на Гешев? Шефът на ВКС с индулгенции ли се ползва, той не може ли да съгреши? Или той по презумпция е безгрешен, защото e любимец на умнокрасивите жълтопаветници?

Други въпроси - кой ще наблюдава „независимия“ прокурор?

Той от какво и от кого е „независим“, след като съдебната системата дефинитивно трябва да е независима?

Кой ще го издържа - понеже няма предвиден бюджет за него?

Пак от нашите данъци ще възпроизвеждаме поредната синекура за кефа на джендърите от Брюксел ли?

Какво ще работи седем години? Ще инспектира и дебне главния прокурор, за да се чувства готин Лозан Панов ли?

Страхотна професия, достоен поминък – „контрольор на Иван Гешев“!

На всякакви тъпотии бяхме привикнали през прехода, но такова административно чудо не се беше пръквало – измисляме персонално куче-пазач на един единствен човек.

В тази държава престъпността ли ще борим, или до дупка ще се занимаваме с правомощията на главния прокурор и ще го обезличаваме?

Кой има полза? Олигархията, разбира се, която сега доволно потрива мръсни ръчички.

С какво самочувствие ще поведе новият главен прокурор битка с мафията, ако перманентно го дебне някакъв шпионин?

И се започва, съвсем по български – доноси до контрольора срещу Гешев, доноси до Гешев срещу контрольора, доноси до ВСС срещу двамата, доноси в Брюксел срещу двамата, безобразни персонални битки, кадрова война, изнервяне, обезличаване на институцията и нейния авторитет…

Изобщо крайно време е българското правителство и специално Бойко Борисов да кажат ясно – Иван Гешев втора ръка човек ли е, ползва ли се с тяхното доверие, споделят ли позицията на Гошо Тъпото от Боец за него, защо постоянно тръбят, че Темида е независима, а в същото време се бъркат в работата на прокуратурата, докато съдът остава богопомазан…

Ако бях прокурор, щях да се обидя на държавата си. И вероятно прокурорите са обидени – заради публичното унижение, което им се нанася вече половин година.

Как да искаме системата да работи и да лови престъпници, ако самите ние не уважаваме системата и се държим с нея като към престъпник?

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
След като прокуратурата извади СРС с разговори на Румен Радев, смятате ли, че поведението му е укоримо и той трябва да бъде разследван?
Общо гласували: 85
архив

- Докторе, разбрах, че ще ме оперира Вашият стажант! - Да, какъв е проблемът? - А ако операцията е неуспешна? - Ще му напиша двойка!

 

няма нови новини
Днес: 11
hot
най-четени новини в момента
сега
1692
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: БСП с първи коментар за СРС-аферата с президента - лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов: Ако има доказателства, всеки трябва да носи отговорност (ОБНОВЕНА)
x
3 двойки зодии, между които няма химия в леглото
x