Г-20 ще призове за производство на повече ваксини

ЕС

Г-20 ще призове за производство на повече ваксини

4119
на 29.10.2021
Г-20 ще призове за производство на повече ваксини
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерите на Г-20 ще призоват за увеличаване на производствения капацитет на ваксините в развиващите се страни по време на срещата си в Рим в събота и неделя, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

препоръчано

Фон дер Лайен уточни, че фокусът ще бъде върху РНК технологиите. Тя припомни, че ЕС вече инвестира за тази цел над 1 млрд. евро в Африка. Очаква се през следващата година Общността да произведе над 3.5 млрд. ваксини, повечето от които ще бъдат изнесени, подчерта тя. Лидерите на най-развитите икономики ще обсъждат и засилването на подготовката за бъдещи пандемии. Те ще се договорят и за глобална данъчна реформа, каза още председателката на Еврокомисията. Тя допълни, че след това остава въпросът за нейното прилагане:

"Готови сме да я приложим бързо. От страна на ЕС ще предложим минимална ефективна данъчна ставка преди края на тази година. И очакваме системата да заработи в цял свят до края на следващата". 

Председателката фон дер Лайен ще представлява Еврокомисията на конференцията на ООН за климата в Глазгоу на 1-ви и 2-ри ноември, където ще призове развитите страни да увеличат финансирането на действията за климата, за да се постигне целта от Парижкото споразумение от 100 млрд. долара. Тя ще оповести и съвместна програма с Бил Гейтс, която да осигурява  устойчив и възобновяем водород, устойчиво гориво за самолетите, складове за въглерод.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК