Дават спипаната с кокаин „Мис Силикон“ на прокурор - направила най-малко пет нарушения на пътя

ГОРЕЩО

Дават спипаната с кокаин „Мис Силикон“ на прокурор - направила най-малко пет нарушения на пътя

74299
на 13.02.2024
Дават спипаната с кокаин „Мис Силикон“ на прокурор - направила най-малко пет нарушения на пътя
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Днес в 10:30 часа ще внесем сигнал в Районна прокуратура срещу „Мис Силикон“ Катрин Йорданова, защото това е единственият законов начин да се противодейства на такъв тип хулигански прояви. Най-малко пет са нарушенията, които се виждат в клипа, публикуван от нея, извън доказаното шофиране под въздействие на кокаин. Това каза пред бТВ Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

препоръчано

Той обясни, че е нужен сигнал в прокуратурата, тъй като Пътна полиция е със строго ограничени правомощия за реакция, когато има нарушения, заснети на видеоклип.

„Мис Силикон“ публикува видео в социалните мрежи, в което шофира с превишена скорост в София. На стъклото на автомобила се забелязва стикер с надпис „Република България - Народно събрание“, който обикновено имат депутатски автомобили. По-късно Катрин Йорданова беше арестувана за шофиране след употреба на кокаин.

„Когато те са записани с видеорегистратор от друг автомобил, авторът на видеото трябва да даде показания, но ако сам си го записал, това няма как да се случи. Затова сезираме Районна прокуратура, която да стартира досъдебно производство, по време на което ще се назначат експертизи, за да се установи автентичността на клипа и авторството на лицето, което се вижда“, заяви Тодоров.

Законът предвижда при подобни хулигански прояви при управление на МПС до три години затвор, поясни той.

Експертът уточни, че от клипа, публикуван от Йорданова, се вижда как говори по телефона, което е забранено. „Шофира без колан. Има домашен любимец в скута си, което е изключително опасно. Освен това шофира без ръце. Всичко това са груби нарушения на правилата за движение по пътищата“, добави той.

„У нас е регламентирано, че на предното стъкло на автомобила може да има само позволените от закона стикери – например такъв за гражданска отговорност. Дали стикерът на Народното събрание на колата на Катрин Йорданова е автентичен – това ще се установи от други органи. Ако автомобилът не е неин, то тогава отговорността трябва да се търси от някои друг“, каза още Владимир Тодоров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да не отказват делови предложения, Везните да отменят служебните разговори
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК