Дания продължава да разхлабва мерките

Европа

Дания продължава да разхлабва мерките

2435
на 05.05.2021
Дания продължава да разхлабва мерките
Автор:   ПИК

Датските власти обявиха днес нови етапи в отмяната на коронавирусните ограничения, след като ситуацията в страната беше поставена под контрол и благодарение на въведените т. нар. санитарни паспорти, един от първите по рода си в Европа, предаде АФП. 

препоръчано

Освен вече обещаното отваряне на кина и театри, от четвъртък отварят и фитнесите, които ще може да се посещават при представяне на "коронапропуск", с който се удостоверява, че носителят е ваксиниран, има отрицателен тест за коронавирус, направен преди по-малко от 72 часа, или е наскоро преболедувал вируса.

Барове и ресторанти, които вече приемат клиенти при представяне на санитарния паспорт, пък няма да са задължени да изискват предварителна резервация. Учениците от средния курс ще могат да се върнат в училище.

От 21 май на събития на открито да могат да присъстват до 2000 души, половината студенти ще следват присъствено, а при частни събирания ще се разрешават до 50 участници на закрито и 100 на открито. За европейското първенство по футбол, в което четири мача ще се играят в Копенхаген, ще се допускат до 16 000 зрители. От 1 август пък на прояви на открито ще могат да присъстват до 5000 души.

В скандинавската страна с население 5,8 милиона души броят на новозаразените е четири пъти по-нисък, отколкото през декември, когато страната въведе строги ограничителни мерки. Очаква се ваксинационната кампания да завърши в края на август. До момента 11,5 процента от населението са изцяло ваксинирани, а 23,4 процента са получили първа доза ваксина.

Сподели:
Бомба x
УНИКАЛНО: Заловиха огромна жаба (ВИДЕО/СНИМКИ) УНИКАЛНО: Заловиха огромна жаба (ВИДЕО/СНИМКИ)
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това