ДЕМОСКОП: Тръмп догонва Борисов по рейтинг

Америка

ДЕМОСКОП: Тръмп догонва Борисов по рейтинг

24433
на 10.04.2020
ДЕМОСКОП: Тръмп догонва Борисов по рейтинг
Автор:   ПИК

Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп достигна рекордно ниво след встъпването му в длъжност на фона на пандемията. Това се доказва от резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от 4 до 7 април по инициатива на Fox News.

Според данните 49% от анкетираните одобряват работата на Тръмп като държавен глава. Обратното мнение споделят други 49% от участниците в проучването, 2% не са дали отговор.

По-рано, за целия период на провеждане на тези анкети на Fox News, досега не е имало случай, в който рейтингът на президента да е надвишавал 48%. Това се случи миналия месец, както и през февруари 2017 г.

Според изследователите нарастващата популярност на Тръмп е свързана със загрижеността на гражданите за разпространението на вируса. Повечето респонденти смятат за подходящи предприетите мерки, взети от администрацията на президента.

На въпроса дали се притесняват от вируса, 94% от анкетираните са отговорили утвърдително, а останалите 6% не се притесняват от пандемията. 76% от анкетираните признаха, че се страхуват да не се заразят.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве ГОЛЯМ ДЕН: Един от най-обичаните празници е днес - на Атанасовден черпят 8 любими имена и се прави специален обред за здраве
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на Пфайзер и Бионтех (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доц. Ангел Кунчев с последна информация за ваксинацията след получаване на третата пратка от ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това