Депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев пред ПИК: Не приличам на Стъки! Вкарват ни в предизборни сценарии

АВТОРСКИ НОВИНИ

Депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев пред ПИК: Не приличам на Стъки! Вкарват ни в предизборни сценарии

288376
на 06.05.2021
Депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев пред ПИК: Не приличам на Стъки! Вкарват ни в предизборни сценарии

Двойник ли е на ММА шампионът Станислав Недков-Стъки депутатът от ГЕРБ трети мандат и икономист Красен Кръстев? Отговорът е виден дори от сравнение на снимки, но въпреки това медиите на боса Иво Прокопиев забъркаха народния избраник и спортиста във фалшива новина, в която не само героите, но и фактите нямат общо с реалността.

препоръчано

Според "Капитал" и "Дневник" "човек, кой бил разпознат като Стъки", присъствал в залата по време на комисията на Мая Манолова и с това всявал страх!

Не се знае у кой и по каква причина, но пък е видно, че човекът нито е Стъки, нито е страшен, защото самият шампион също няма такъв вид. Това важи и за депутата от ГЕРБ Красен Кръстев, който на въпросните кадри дори е усмиснах под маската. Смеел се на съчиненията на извикан от Манолова мастит земеделец, който се раздал да разказва сценарии срещу министър Петя Аврамова и Бойко Борисов, разкриха присъствали пред ПИК.

Медията ни потърси лично Кръстев, ето какво заяви той за фалшивите новини, в които е забъркан. 

 - Г-н Кръстев, вие сте трети мандат депутат от ГЕРБ. Изказвал сте се от трибуната като икономист, бил сте в комисии. Как си обяснявате това, че "Капитал" и "Дневник", които вероятно имат добре запознати парламентарни репортери, изведнъж решиха да забравят кой сте и да ви пришият самоличността на организатора на вчерашните протести срещу новите партии в НС Станислав Недков-Стъки? 

- Снощи присъствах на комисията по проверка като народен представител заедно с мои колеги. Ние всички имаме право на това, това ни е и работата, за която хората са ни избрали и аз я върша, независимо по кое време се случва. Стоях като народен представител отстрани и слушах заедно с колегите ми от ГЕРБ. 

Аз съм в парламента от 43-то Народно събрание. Не виждам и никаква визуална прилика с г-н Недков. 

Направи ми впечатление вчера, когато седнах до г-жа Петя Аврамова, тъй като с нея сме от един изборен район, видях, че двама души постоянно ме снимаха. Помислих, че са сътрудници на този земеделец, който беше извикан в комисията. Но все пак не се замислих сериозно, защото като депутати сме публични личности и е нормално да ни снимат. 

- А след като разбрахте защо са ви снимали, как си го обяснявате? 

- Може би заради протеста през деня, са направили някакъв опит да вкарат Недков в друг сценарий или във вечерната емисия в някакъв контекст. Но това там съм аз и е нормално присъствието ми като народен представител. Още повече министър Аврамова е замесена в нещо, което дори не е подозирала и не знае какъв е този човек Илчовски от град Кнежа.

Подозирам сценарии във вкарването на името на Недков, защото през деня е на протест, вечерта опитват да го пришият в този случай и на комисия, която е организирана да прави одит едва ли не на всички управления.

- Вероятно целта е да бъде дискредитиран по някакъв начин, заради протеста срещу тях? 

- Предполагам. То няма какво друго да е освен сценарий. Тези хора само това правят и не виждаме друго от тях освен сценарий. Същото се случи и със самата комисия, която не трябваше да се свиква, тъй като заседанието на пленарна зала продължи до късно. Аз съм член на временната бюджетна комисия и нашето заседание беше отменено от г-н Ганев заради дългия пленарен ден, продължил след 15,30 ч. Но както виждате тази комисия на Манолова дали заради пиар, дали заради предизборна кампания, опитва да измени дневния ред и неизбежния край на народното събрание, на спре часовника на последното заседание. Това се случва досега и това правят - скандал след скандал, завъртане на часовника за Изборния кодекс, публикуването му на 30-и с дата 1 май. Това виждаме, че правят. Но затова и аз отидох на комисията, депутат съм и си върша работата, следя всичко и бях до г-жа Аврамова. Нямам нищо общо със земеделци, бизнесмени и прочие.  

- Вие сте от Бяла Слатина, чувал ли сте за този човек - описват го като богат земеделец, Светослав Илчовски?

- Кнежа е близо, да. Това, което се знае, е че това са хора, които са си надвили на масрафа. Затова могат да говорят, каквото си поискат. Той това и направи, замеси истории, хора, но може да се види в годините назад, че е правил същото срещу други хора, които са били на власт. Той може да говори, каквото си иска и няма кой да му търси сметка. Това беше фарс и се изрекоха много лъжи. 

- Вие сте икономист и нямате вид на страшен човек, случвало ли ви се е друг път да ви казва някой, че се страхува от вас?

- Факт е, че такъв въпрос за пръв път ми се задава. Аз дори нямам добра физическа форма, защото ми се отрази пандемията в последната година. Не виждам дори прилика. Не съм се допитал с юристи относно тази фалшива новина, но ми се иска да се проявява повече разум. Защото с тези сценарии се измества дневния ред. Да не говорим, че на снимката се вижда, че аз се усмихвам. Нищо застрашително не виждам в това. 

- Вие познавате ли Станислав Недков?

- Не, по никакъв начин. Сега се запознах с подробности за него и видях, че дори по физика нямаме общо. Но така или иначе на снимката аз се усмихвам и няма агресия. Ние не сме там за сценарии, а искат да ни вкарат. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп - неочаквани изненади за Близнаците, нерви вгорчават деня на Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Лъчезар Борисов с аларма: Служебният кабинет изчегъртва парите на държавата - още не е внесен Планът за възстановяване, можеше да имаме 12 млрд. в помощ на икономиката (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това