Джокович със силни думи за Григор: Той е мой брат (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ

Джокович със силни думи за Григор: Той е мой брат (СНИМКИ)

67251
на 17.09.2024
Джокович със силни думи за Григор: Той е мой брат (СНИМКИ)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Григор е мой брат, това заяви носителят на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович на пресконференцията преди демонстративния им мач тази вечер от 20:00 часа в “Арена София”. Шоуто е организирано от фондация “Григор Димитров” в подкрепа на деца в неравностойно положение.

препоръчано

"Удоволствие е да бъда тук за втори път. 2012 година беше за друга кауза, сега е за тенис. Ние сме приятели с Григор, от дълги години сме в тениса. Преди четири години той дойде на “Адриа Тур” в Белград и аз му обещах да дойда един ден да играя в София. Радвам се, че мога да помогна на неговата фондация и на инициативите му. Изпитвам задоволство и позитивна енергия от идването ми в България", каза Ноле пред журналистите, цитиран от Спортал.бг.

Той изпадна в бурен смях при въпроса "Има ли нещо по-специално в отношенията му с Григор?", но след това отговори сериозно: "Играли сме много пъти на турнири, езиците ни се сходни и се разбираме отлично. Познаваме се от много години, имаме уважение един към друг. Сърбия и България имаме общи традиции и култура и ми е много драго да бъда тук. Ние сме български и сръбски братя. Срещали сме се много пъти на корта,, разбираме се на всякакви езици - български, сръбски и английски. Не знам колко още ще играя професионално и съм щастлив, че съм тук да играя с Григор, който е много успешен тенисист. Пожелавам на България да има добър тенис и добър спорт", каза още Джокович.

"Драго ми е, когато се срещам с феновете на тениса от България, защото сте спортна нация. Не подкрепям само България и тениса, а и Григор Димитров, неговото семейство и фондация. Надяваме се да играем добър тенис, за да бъде щастлива публиката, за да бъда и аз щастлив. Искам да чувам традиционна българска музика по време на мача – "Луда по тебе, ще си остана… на, на, на…", запя сърбинът.

Двамата бяха попитани дали са уговорили мача, на което Джокович отвърна с "мачът не е уреден. Уредено е Който победи ще се радва, другият ще плаче", а Григор каза през смях: “Уговорили сме какво ще правим след мача!", загатвайки че след срещата купонът ще се пренесе от “Арена София” на друго място.

Сръбският тенисист говори и за това колко е трудно да си №1 толкова дълго и какво коства това.

"Трудно е да играеш толкова дълго време на най-високо ниво. Наистина трябва да бъдеш обсебен от това, което правиш. Става дума за отдаденост и работа. Тенисът е красив спорт, в който имаш много предизвикателства като млади тенисисти, млади „вълци“, които да те изместят“. Нужно е посвещение, умът и тялото трябва да бъдат на най-високото ниво, за да си на върха на тениса. Чувствам, че формулата е нещо между това да осъзнаеш какво точно тялото иска и какво трябва да правиш, за да си отдаден максимално на това, което правиш. В индивидуалния спорт няма кой да те замени. Трябва да разбереш кой си ти, как реагира тялото ти. На 37 години вече по-внимателно подбирам турнирите, в които участвам. Слушам тялото си", добави Ноле.

"В Григор Димитров има още много тенис. Познаваме се от много години. Много играчи са правили история в спорта, в който има много силна конкуренция. Трябва да бъде адаптивен през цялото време. Тялото страда много, когато сменяш настилката на корта, закрити и открити, часовата зона и други", каза още легендарният сърбин.

 

Джокович разкри, че няма дългосрочни планове за кариерата си: "Имахме вечеря миналата вечер. Казах на моя щаб, че за пръв в кариерата си нямам дългосрочен план. Ще играя тук и в Китай, след което в Саудитска Арабия, след това не знам. Ще видя как ще се чувствам. Семейството е много важно за мен, а аз не прекарвам много време с тях от много години. Моята професия е такава, че не съм вкъщи и пътувам много. Водя се от рекордите и резултатите също, но трябва да дам приоритет на някои състезания пред други", каза един от най-успешните тенисисти в историята."

"Аз съм това, което съм. Знам от къде идвам, знам какво е уникалното балканско ДНК. Имаме дух на войни, той е заложен в нас. Ние сме много страстни хора, но всеки прави грешки. Понякога сме повече темпераментни, отколкото трябва. Аз обичам живота, емоционален съм, а това е нещо, което имаме всички балканци. Ние се разбираме, без да говорим на общ език. Български и сръбски са близки езици", допълни той.

Джокович се надява да изиграе още мачове с Григор Димитров, за да радват публиката.

"Винаги съм приветствал Григор Димитров да дойде в Белград. Независимо дали ще ми дойде на гости просто или ще играем мач. Надявам се да играем поне още един мач. Дано да бъде догодина или някоя следваща. Не е лесно да намерим време в графиците си, защото са много различни. Никой не знае какво ще се случи. Двамата много обичаме да играем и да радваме хората. Винаги съм искал календарът да бъде различен, за да имаме време за неофициални мачове. Защо пък да не направим тур на Балканите. Искаме да запалим младите след такива мачове да хванат ракетата и да играят тенис. Мисля, че България и Сърбия са страни, които нямат велика тенис традиция, но ние сме в позиция да променим това. Трябва да повишим интереса от страна на младите към спорта", завърши сърбинът.

В края на пресконференцията Григор Димитров и Новак Джокович получиха специални подаръци - изрисувани дънкови якета на световноизвестния български дизайнер Владимир Николов, познат като Vladi Art. Той е правил дрехи и за други спортни звезди като Флойд Мейуедър, Тайсън Фюри и Конър Макгрегър.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК