Джорджа Мелони свиква Г-7 заради напрежението в Близкия изток

Европа

Джорджа Мелони свиква Г-7 заради напрежението в Близкия изток

13693
преди 5 часа
Джорджа Мелони свиква Г-7 заради напрежението в Близкия изток
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Италианският премиер Джорджа Мелони ще организира среща на страните от Г-7, която ще се състои по-късно днес и на която ще се обсъжда кризата в Близкия изток, предаде „Ройтерс”, като се позова на пресслужбата на Мелони.

препоръчано

„Италия ще продължи да работи за постигането на дипломатическо решение, включително и в качеството си на председател на Г-7. Свиках срещата на високо равнище за този следобед”, заяви Мелони в прессъобщението. 

Италия в момента е начело на ротационното председателство на Г-7, където участват големите западни демокрации САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Япония. 

Мелони каза на министрите си, че изпитва „силно безпокойство” по отношение на последните събития, включително и ракетното нападение на Иран срещу Израел и нестабилността в Ливан, заяви пресслужбата ѝ. 

„Целта е стабилизирането на израелско-ливанската граница чрез пълното прилагане на Резолюция 1701”, се казва в текста. Резолюция 1701 на ООН е документът, с който през 2006 г. е прекратена войната между Израел и „Хизбула” в Южен Ливан. 

„В тази връзка Италия призова Съвета за сигурност на ООН да обмисли затягането на мандата на мироопазващите сили на ООН в Ливан, за да се гарантира сигурността по израелско-ливанската граница”, каза тя. Италия има голям принос към мироопазващите сили на ООН в Ливан.

Италиански медии съобщиха днес, че правителството обмисля изтегляне на силите си от района предвид насилието по границата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за втория ден на октомври: Секс за жените Рак, за Рибите, а и за Телеца, който печели от търговия
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Приклещиха Иван Костов с въпрос за Христо Иванов и Ахмед Доган! Киро и Лена заедно на събитието на Командира, пляскат му екзалтирано (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК