Дипломатът Стефан Тафров иска да излага България в Брюксел! Той наклепа Ирина Бокова

Политика

Дипломатът Стефан Тафров иска да излага България в Брюксел! Той наклепа Ирина Бокова

33717
на 08.05.2019
Дипломатът Стефан Тафров иска да излага България в Брюксел! Той наклепа Ирина Бокова

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стефан Тафров, втори в листата на "Демократична България" за европейските избори не отдавна в тв интервю заяви, че "Не е добре да изпращаме (в Европейския парламент - б.р.) хора, които не могат да виреят в международна среда". Само, че едва ли е добре да отиват и такива, които клепат българите и страната ни и я забъркват в международни скандали.

препоръчано

Тафров участва активно в заговора срещу кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Според кадри на Външно, дипломатът е работил последователно в течение на месеци срещу дискредитирането на Бокова, а след това е бил в основата на лансирането на Кристалина Георгиева за поста.

Както е известно идеолози на този ход бяха Иво Прокопиев и Иван Кръстев. Идеята Кристалина Георгиева да бъде изстреляна в ООН за сметка на Бокова пък бе широко промотирана от медиите на кръга "Капитал". Тя донесе тежки негативи на правителството на Борисов и беше използвана активно в кандидат-президентската кампанията на Румен Радев.

В крайна сметка нито една от двете българки не стана генерален секретар на ООН, но негативите бяха за Георгиева и Борисов. Самата Георгиева напусна и Европейската комисия и отиде на работа в Световната банка. 

Дипломатът и бивш посланик на България в ООН казва, че няма да е безгласна буква в услуга на европейско началство. Явно ще заплита нови интриги.

Така ли ще процедира и в ЕС Тафров? Недостойно е за един дипломат.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК