Директор на училище в Мексико бе осъден на 208 години затвор

Америка

Директор на училище в Мексико бе осъден на 208 години затвор

5327
на 15.07.2021
Директор на училище в Мексико бе осъден на 208 години затвор
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Директор, отговорен за работата в частното начално училище „Енрике Ребсамен” в Мексико, което се срути при земетресението през 2017 година, бе осъден на 208 години затвор за неумишлено убийство на 26 човека, съобщава РИА „Новости”, като се позовава на информация на прокуратурата на страната.

препоръчано

„Генералната прокуратура на Мексико съобщава, че в резултат на проведеното разследване и наличие на достатъчно доказателства, предоставени от сътрудниците на съдебната прокуратура, съд за криминални разследвания осъди на 208 години лишаване от свобода мъж, признат за виновен в убийството на 26 човека”, се посочва в съобщението на сайта на прокуратурата.

Освен затвора, осъденият трябва да изплати и 377 500 песо (б.р. 18 900 долара) на всеки от косвените потърпевши в качеството на компенсация.

По информация на прокуратурата, Хуан Марио Веларде Хамес със заключенията си е гарантирал структурната безопасност на училището при сеизмологична опасност в Мексико, без да проведе необходимите изпитания и да обръща внимание на административните и строителни нарушения. В резултат на срутването на сградата при земетресението от 19 септември 2017 година, загинаха 19 деца и 7 възрастни.

Преди девет месеца собственичката на училището Моника Гарсияь Вилегас бе осъдена на 31 години затвор и аналогичната компенсация заради непредумишлено убийство на 26 човека.

В течение на близо две години то ареста през май 2019 година тя се укриваше, като за информация за местонахождението й прокуратурата предлагаше награда от 235 000 американски долара, а Интерпол я издирваше с червена бюлетина.

 

Превод и редакция:  ПИК

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК