BG EN

Днес блажим за последно. Утре почват коледните пости.

Рецептите на деня

Днес блажим за последно. Утре почват коледните пости.

10117
на 14.11.2013
Днес блажим за последно. Утре почват коледните пости.
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

 

препоръчано

Според Типика (Устава) на  БПЦ Рождественският (Коледният) пост е втори по своята продължителност след Великия пост. Той е четиридесетдневен и не е така строг като Великия и Богородичния пост, като е подобен на Апостолския (Петровия).

Започва от 15 ноември и завършва на 24 декември.

През първата седмица на Рождественския пост и от 20 до 24 декември включително се консумира само растителна храна с олио. През останалите дни на този пост (без сряда и петък) се разрешава риба. Безгръбначни животни (охлюви, миди, октоподи и др.) също се приемат за постни храни.

Свински бут с мед

Необходими продукти:
3 кг свински бут
1 стрък праз
2 глави целина
2 дафинови листа
1 ч.л. черен пипер на зърна
3 с.л. мед
2 с.л. горчица
500 мл тъмна бира
Начин на приготвяне:
Месото се залива с вода, прибавят се нарязаните на дребно праз и целина, дафинов лист и черен пипер. Оставя се да ври около 1 час. Изважда се, намазва се отвсякъде със смес от горчица и мед и се слага в намаслена тава. Залива се с бирата, покрива се с фолио и се пече около 1 час на 220 градуса.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК