ДОБРА НОВИНА: Ваксината срещу коронавируса вече пристига в Европа

Здраве

ДОБРА НОВИНА: Ваксината срещу коронавируса вече пристига в Европа

28545
на 28.11.2020
ДОБРА НОВИНА: Ваксината срещу коронавируса вече пристига в Европа
Автор:   ПИК

Американската авиокомпания United Airlines започна да доставя ваксина срещу коронавируса, произведена от „Пфайзер“ и БиоНТек до складове в САЩ и в Европа, съобщи в. „Уолстрийт джърнъл“.

препоръчано

В момента се зареждат складове в американския щат Мичиган и в Белгия, уточнява БТА. По-късно са планирани доставки в щата Уисконсин и в Германия.

За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6,8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон. Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно.

Във Великобритания се очаква до 10 дни да започне ваксиниране срещу коронавируса. Според публикация на вестник "Гардиън" от късно снощи ваксинирането ще започне до 10 дни.

Болниците в Англия са предупредени да създадат организация да получат първите пратки от ваксината на "Пфайзер" и "БионТек" между 7 и 9 декември. Информацията е потвърдена за вестника от няколко независими източника от Националната здравна служба на Англия и различни болници в страната.

Приоритетно се очаква да започне ваксинирането на медицинските работници в болниците и над 80-годишните в домовете за възрастни, а след това да се премине към масово ваксиниране за всички останали желаещи.

Миналата седмица германската фармацевтична компания БиоНТек и нейният американски партньор „Пфайзер“ изпратиха до управлението по санитарен надзор на качеството на хранителните продукти и медикаменти в САЩ искане за регистрация на ваксината срещу коронавирус. По този начин, използването на ваксината в извънредни ситуации може да бъде одобрено до средата на декември.

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това