ДОБРЕ ПОЗНАТ СЦЕНАРИЙ: Правят Майдан срещу Вучич в Белград

ЧАС ПИК

ДОБРЕ ПОЗНАТ СЦЕНАРИЙ: Правят Майдан срещу Вучич в Белград

104365
на 25.12.2023
ДОБРЕ ПОЗНАТ СЦЕНАРИЙ: Правят Майдан срещу Вучич в Белград
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сценарият е добре познат. Прозападните сили в Сърбия илязоха на улицата и разбиха парламента, макар и общинския, в опит да свалят властта, която току-що спечели изборите. Според Запада обаче, Вучич е спечелил нечестно.

препоръчано

Репортоарът е до болка познат – обвинения във фалшификация на вота, гладни стачки, популярен хаштаг и силна комуникация в мрежите, разбиване на врати и прозорци по институциите. Обикновено се стига до проливане на гражданска кръв с едно искане – оставка.

Прозападни демонстранти се опитаха снощи да влязат в сградата на Градското събрание в Белград. Сръбският президент Александър Вучич нарече протестите опит за “цветна революция“. Той твърди, че е бил предупреден предварително.

Хиляди опозиционни протестиращи се събраха пред Белградското градско събрание в неделя, за да протестират срещу победата на Сръбската прогресивна партия на Вучич над проевропейската коалиция “Сърбия срещу насилието“ на парламентарните избори миналата седмица.

Протестът прерасна в насилие, като група демонстранти се опитаха да разбият вратите на сградата, но бяха разпръснати от полицията, която използва сълзотворен газ. Демонстрантите протестират срещу изборните резултати, като посочиха за пример редица нарушения по време на вота.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК