Добри новини за пациентите с бъбречна трансплантация

Здраве

Добри новини за пациентите с бъбречна трансплантация

6541
на 22.01.2020
Добри новини за пациентите с бъбречна трансплантация
Автор:   ПИК

Трима българи получиха шанс за втори живот след успешни трансплантации. Донор е 36-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт.

препоръчано

Реципиенти са 58-годишна жена от Петрич, която е на диализно лечение от 2011 г., и 47-годишен мъж от Пазарджишко с хронична бъбречна недостатъчност.

Двамата пациенти се възстановяват успешно в Александровска болница, където са извършени и операциите.

Пациентите се възстановянат по очаквания ред, без усложнения към момента. Те се чустват добре, контактни са, вероятно още утре ще бъдат преведени в общото отделение, където да имат връзка и повичи контакт със своите близки, обясни д-р Хубенова – анестезиолог-реаниматор, цитиран от Би Ти Ви.

Субсидията, която получават болниците за бъбречна трансплантация е в рамките на 20 000 лева, но не е достатъчна, посочи проф. Панчев – завеждащ Клиниката по онкоуролгияв Александровска болница.

„Между 14 и 20 души участва векипа на такава операция, от тези средства трябва да се отдели и за гледането на болните и всичко свързано с тях, както и за някаква компенсация на екипа, който участва в тази дейност“, обясни той.

Сподели:
Бомба x
Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат Срещнали ли сте сродната си душа в секса – тези знаци ще ви покажат
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Пламен Николов представя кабинета на ИТН официално - остава министърът по ромските въпроси. Тошко Йорданов: Петър Илиев ще осъди всеки, който го нарече плагиат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това