ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Стела Николова, Казанлък
Необходими продукти:
10 кг червени чушки
2 кг патладжани
2 кг моркови
2 буркана доматено пюре (от 700-800 г)
1 глава чесън
1 л олио
черен пипер
сол
1 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от семето и дръжките. Изпичаме ги заедно с патладжаните и ги обелваме.
През това време сваряваме почистените моркови и чесън до омекване.
Прекарваме през месомелачка изпечените и обелени чушки, патладжаните, после сварените моркови и чесън.
Смесваме всичко с доматеното пюре. Започваме да бъркаме на тих огън, като прибавяме олиото на 2-3 пъти. Като е вече готова, се слага черен пипер, сол на вкус и най-накрая магданоз, нарязан на ситно.
Вече изстинала, разпределяме лютеницата в бурканчета, които варим 20 минути.