Доналд Туск: Искащите Брекзит депутати „имат добри аргументи, но нямащи нищо общо с действителността“

СВЕТЪТ ДНЕС

Доналд Туск: Искащите Брекзит депутати „имат добри аргументи, но нямащи нищо общо с действителността“

7299
на 30.11.2016
Доналд Туск: Искащите Брекзит депутати „имат добри аргументи, но нямащи нищо общо с действителността“
Автор:   ПИК

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че британските депутати, които искат излизането на страната си от Съюза представят аргументи, които „нямат нищо общо с действителността“ и обвини Великобритания в „безпокойство“, което влияе на европейските граждани в нея, пише The Independent.

препоръчано

Думите на Туск идват, след като е получил писмо, подписано от 80 британски депутати консерватори, критикуващи Брюксел, че не позволява официални преговори по въпроса. „Интересни аргументи, единственият проблем е, че те нямат нищо общо с действителността“, заяви Туск. „Не бихте ли се съгласили, че единственият източник на безпокойство и несигурност по-скоро е решението за Брекзит? И че единственият начин да се разсеят страховете и съмнението на гражданите, които са засегнати е най-бързото стартиране на преговорите относно чл.50 от Договора за ЕС?“, посочи той.

„Веднага след референдума аз обявих, от името на 27-те страни членки на ЕС и от името на европейските институции, че сме готови да започнем преговорите веднага. Стоя зад думите си“, добави Туск. „Във вашето послание вие ме призовавате да разреша въпроса веднъж и завинаги. ЕС е готов за това, но това ще стане при условие, че чл. 50 е задействан. Но решението за това е на Великобритания – решение, което напълно уважавам“, добави той. 

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това