Вход
София
Времето в София 26 o C

Доставчикът на храни за болниците ще съди бившите готвачки

Доставчикът на храни за болниците ще съди бившите готвачки

на 10.07.2020
11959
0
Доставчикът на храни за болниците ще съди бившите готвачки
Автор: ПИК
10.07.2020
0
11959

Доставчикът на храни за болниците „Пирогов“ и „Шейново“ подготвя съдебни искове срещу бившите готвачки за клевета и уронване на престижа на фирмата. Това обяви Пламен Иванов, управител на кухненската база на LCS кетъринг, който я показа днес пред журналисти. Двете болници вече са прекратили договорите си с фирмата. Бившите служители са уволнени именно заради неспазване на хигиената и занижено качество на храната, която по никакъв начин не е отивала в болниците, заяви Иванов. Компанията категорично спазва най-високите хигиенни и санитарни изисквания при приготвянето на кетъринг. Обектът е сертифициран по европейската система HACCP за управление и контрол на безопасносността на храните, като включително са внедрени системи по ISO.

Доставчикът на храни за болниците ще обжалва заповедта за затварянето на кухнята

Доставчикът на храни за болниците ще обжалва заповедта за затварянето на кухнята

Заповедта на БАБХ за затварянето на кухнята на LCS...

на 04.07.2020

„Най-вероятно бяхме затворени от БАБХ заради медийния натиск след излъчване на неверни твърдения от уволнените готвачки. Повторната проверка показа, че всичко ни е изрядно и вече базата ни работи“, обясни Пламен Иванов. Заповедта за затварянето на кухнята също е обжалвана пред Административен съд - София. Суровините пристигат сутрин рано и директно влизат в приготвянето на храната. По тази причина няма как да има застояване на стока, за да се развали или да бъде с изтекъл срок на годност. При нас се приготвят около 2500 порции на ден и е невъзможно да се задържа голямо количество суровина, допълни Иванов.

Всяка доставка в болниците се проверява от техни инспектори. “Досега никога не сме имали оплаквания от тях за развалена или некачествена храна. Сигнали не са подавани до нас и от болниците”, каза Пламен Иванов. Според него атаката идва от бившите готвачки заради уволнението и вероятно от конкуренцията, за да бъдат изместени от доставките на храна в “Пирогов” и “Шейново”. “В никакъв случай не мога да си позволя да храня болни хора с развалена храна, защото е лош имидж за фирмата. Никой бизнес не би си позволил подобно самоубийство”, отбеляза Пламен Иванов.

Главният готвач на кухненската база Марио Николов подчерта, че изключително много държи на хигиената и чистотата. “Лично препоръчах на собственика на фирмата да уволни готвачките заради несправяне с работата и занижена хигиена. Те бяха мърляви и не готвиха добре”, обяви Николов. Според него не е възможно да има бизнесмен или главен готвач, който да използва негодни суровини и да изпраща мухлясала храна в болниците, където знае, че се следи всяка порция и винаги има потенциален риск от скандал. “В нашата база и под мое ръководство няма как да се случат подобни неща”, каза Николов. Той обясни, че храната се закарва в болниците, но тя не се държи там в охладени помещения и хладилници. Немърливостта по съхранението на продукцията идва от страна на здравните заведения, които са виновни за нейното разваляне. Ако супа шупне още при нас, просто не се издава, а се приготвят нови порции, обясни главният готвач. От базата храната излиза около 11 часа и веднага се доставя на болниците. Докато те раздават обяда след 12.30 и понякога след 13 ч. За този период е напълно възможно супата да се развали при тях от неправилно съхранение, подчерта още Марио Николов.

Групата LSC кетъринг е най-голямата кухня в София с над 40 човека персонал. Базата се намира до летище София. Групата обслужва всекидневно около 20 обществени обекта в столицата и осигурява кетъринг за фирми, мероприятия, конференции, семинари, бизнес събития, лични празници, тържества, доставка на кетъринг оборудване и други услуги.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 18904
архив
При една гледачка отива диригент на симфоничен оркестър, за да разбере какще се развие кариерата му:– Виждам, че работиш с две раце.– Точно така, казал диригента.– И много хора командваш.– Да, така е.– Ха, така слушай чедо – казала гледачката:– Когато умреш ще станеш диригент на ‘хора’ на ангелите.– Е… има време до тогава, казал диригента.– Няма време, утре почваш!
няма нови новини
Днес: 236
hot
най-четени новини в момента
сега
2966
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: СДВР с извънреден брифинг за кървавите закани на агитките на Божков (ОБНОВЕНА)
x
Одобриха първия спрей за нос против самоубийства
x