Доц. Гълъбов предупреди: Зад кулисите чакат други актьори - някои от тях суфлират на онези, които са на авансцената

Акценти

Доц. Гълъбов предупреди: Зад кулисите чакат други актьори - някои от тях суфлират на онези, които са на авансцената

137901
на 21.04.2021
Доц. Гълъбов предупреди: Зад кулисите чакат други актьори - някои от тях суфлират на онези, които са на авансцената
Автор:   ПИК

"Аз искрено съжалявам за ножовете в ДСБ. Истината е, че „Демократична България“ е много повече „Да, България“, отколкото ДСБ. И десните избиратели разбират това много добре.

препоръчано

Големият въпрос, разбира се, е защо например г-н Христо Иванов заяви, че всъщност „Демократична България“ не би желала да получи третия мандат. Само преди два дена коментирах, че шансовете на това Народно събрание са малко по-добри, защото ако приемем, че първият проучвателен мандат няма да постигне резултат, имаме още два мандата, които биха могли да се случат.

Единият е с „Има такъв народ“ и другият, ако президентът Радев наистина искрено желае Народното събрание да проработи, да връчи третия проучвателен мандат на „Демократична България“, защото това би била следваща възможност да се формира мнозинство. Така че „Демократична България“ продължава да се движи в своя собствена посока и тези изявления потвърждават това". Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред "Фокус".

"Ако бъдат принудени отново да участват в избори, най-вероятно голяма част от тях няма да направят това. В същото време, при по-ниска избирателна активност ще произведем повече партии в парламента. Аз бих могъл да се ангажирам с това, че следващите парламентарни групи ще бъдат 8, а е възможно една от тези, която едва успя да влезе сега, да не влезе в следващия път и нейни представители работят активно в тази посока – имам предвид тази сложна абревиатура ИСМВ. Така че това е, което сме готови да си причиним, ако влезем в този сценарий – да имаме още по-труден ребус за решаване от гледна точка на постигане на мнозинство.

Ние сме имали парламент с 8 парламентарни фракции, от които 4 влязоха в управлението, 4 останаха в опозиция. Ако сме готови да си причиним това, в крайна сметка какво да ни попречи? Само че това не е решението в стил, че демокрацията няма цена, че ние трябва да продължим, докато стигнем до твърд, ясен резултат. Няма да стигнем до такъв резултат, тъй като такъв резултат няма в самото българско общество", каза още Гълъбов.

"Има интереси, свързани с това какъв ще бъде резултатът от президентските избори. Имаме почти откровено заявени амбиции за президентска република и за промяна на конституционния ред. И затова искрено призовавам българските граждани много внимателно да наблюдават поведението на основните актьори на сцената. Но да не забравят, че зад кулисите чакат други актьори и някои от тях суфлират на онези, които са на авансцената. Така че спектакълът продължава, за съжаление, не в полза на публиката", коментира политологът.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това