ДПС извива ръцете на Борисов да уволни Симеонов. Причината е в охраната на Доган. Г-н президент, топката е у вас

НАЙ-ВАЖНОТО

ДПС извива ръцете на Борисов да уволни Симеонов. Причината е в охраната на Доган. Г-н президент, топката е у вас

109965
на 31.10.2018
ДПС извива ръцете на Борисов да уволни Симеонов. Причината е в охраната на Доган. Г-н президент, топката е у вас
Автор:   ПИК

На 14 септември вицепремиерът Валери Симеонов казва в интервю за ПИК по повод факта, че Ахмед Доган е купил ТЕЦ-Варна:

препоръчано

"Може ли Ахмед Доган да обясни произхода на тези пари? Не е ли редно, както е модерно напоследък в прокуратурата да се разследват разни богати хора, Сотир Цацаров да провери тази сделка и откъде идват тези милиони?

Въобще – хайде най-после да се отговори на хората откъде са парите на Доган и как си живее като цар в Сараите. Да не излезе, че наистина е цар в сянка и командва задкулисно цялата държава? Това трябва да провери прокуратурата, а не да маскари невинни хора като зам.- министъра на транспорта Ангел Попов.

Защото ако някой има такива милиони и една партия, която винаги досега все е била във властта и дори сега има куп ключови позиции в държавната машина, се вижда какво става – обръчи от фирми, задкулисие, съмнения за корупция и влияние на най-високо ниво…

Да влезе и в Сараите Цацаров, както е модерно да прави напоследък, и да види там какви милиони в кутии за обувки са скатани, откъде са, и дали са верни приказките, че Доган е главният кукловод в държавата, от когото трепери всяка власт..."

В добавка Валери Симеонов обявява, че ще поиска обяснение от НСО защо толкова години Доган е с държавна охрана от службата, има ли опасност за живота му, непосредствена опасност.

Дни след това бурята избухва, ДПС излиза на въоръжена борба с правителството, договаря се с БСП за организиран бойкот на парламента, пламенно иска оставката на Симеонов. Тръгва и "спонтанният" протест на майките против вицепремиера - със съучастието на няколко опозиционни партийни централи.

Ожесточението е обяснимо: досега висш политик не си е позволявал да говори така за Доган, свещената крава на българската политика. За такъв тип говорене срещу Доган бият, най-малкото свалят от власт.

Днес президентът Радев казал: борбата с олигархията ще е ефективна, чак когато правоохранителната система се освободи от политическите си зависимости.

Прав е, но не доизрича цялата истина. Правоохранителната система в България през целия преход бе предоставена на концесия на ДПС. На Доган му е жизнено важно да контролира Висшия съдебен съвет, той има персонална квота там, за да назначава ключовите магистрати. 

Това са истинските зависимости, но организираната омерта предпочита да ги смълчава. 

Наивникът Валери Симеонов да не се чуди откъде му е дошло. За никакви майки не става въпрос, тоест никой нямаше да обърне внимание на майките, ако статуквото не се бе обърнало против Симеонов в опит да съхрани себе си. И най-важния си крепител, Доган.

Изкарайте Доган и аватарите му от политиката, посочете поименно кои са корпоративните партии и медии, захранвани с негов капитал - чак тогава държавата може да заприлича на някакво подобие на държава.

Г-н Радев, вие имате тази възможност, направете нещо дребно по въпроса. Докажете, че сте мъж на честта, независим от олигархични влияния. НСО е под ваша опека. Отговорете на Валери Симеонов дали наистина си заслужава данъкоплатецът да плаща за гардовете на "Сокола". А ако не си заслужава, свалете охраната му.

Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков
ново
Днес: 166
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това