ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата на висшето образование

Политика

ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата на висшето образование

14815
преди 5 часа
ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата на висшето образование
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кандидати за народни представители от ДПС – Ново начало представиха приоритетите за управление на България пред ректори и представители на висши учебни заведения.

препоръчано

На срещата от страна на ДПС – Ново начало присъстваха Искра Михайлова, зам.-председател на ДПС и водач на листата на в Пазарджик и 25 МИР София, Атидже Вели – водач на листата в Ловеч и Русе, Айтен Сабри - кандидат за народен представител от листата на Кърджали и Ловеч, Николай Златарски – водач на листата в Кюстендил, Недялко Русков кандидат за народен представител от 23 МИР София.

Искра Михайлова представи визията на ДПС-Ново начало за управление на страната, като подчерта, че сектор “Образование” заема важно място във всеки един от приоритетите. Тя посочи, че образованието присъства навсякъде като червена нишка и даде пример с това, че от него в огромна степен зависи качеството на живот на хората.

Проф. Милена Темелкова, председател на Съвета на Ректорите и ректор на Висшето училище по телекомуникации и пощи, благодари за открития диалог и заяви, че има остра нужда от такъв между тях и политиците. Според представителите на университетите по-чести и регулярни срещи биха допринесли за подобряване на качеството на образованието и за усъвършенстване на законодателната рамка. Необходима е симбиоза между законодателна и изпълнителна власт, а такава към момента липсва.

Участниците в срещата благодариха за поетия от председателя на ДПС-Ново Начало Делян Пеевски ангажимент за осигуряване на необходимите средства за висшите учебни заведения през май месец тази година.

На срещата присъстваха доц. Ради Димитров-председател на Комисия по бюджет и финанси към Съвета на ректорите, Нина Найденова - главен секретар на Съвета на ректорите, проф. Мирослав Дачев – ректор на НАТФИЗ, доц. д-р Боряна Иванова – ректор на Аграрен университет, проф. Христина Богова – представител на УНИБИТ, проф. Мюмюн Тахиров от УНИБИТ, Миряна Евтимова- представител на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, Магдалена Панайотова - председател на Сдружение за академични изследвания и култура, Ивелина Рускова, Калин Костов - юрист на Съвета на ректорите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса
ПИК TV x
Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО) Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК