ДРАМАТА РАСТЕ: Репортери на Би Ти Ви от протестите заразени с COVID-19 - Канна Рачева и Петър Нанев са контактни

Политика

ДРАМАТА РАСТЕ: Репортери на Би Ти Ви от протестите заразени с COVID-19 - Канна Рачева и Петър Нанев са контактни

221913
на 23.10.2020
ДРАМАТА РАСТЕ: Репортери на Би Ти Ви от протестите заразени с COVID-19 - Канна Рачева и Петър Нанев са контактни
Автор:   ПИК

Би Ти Ви, по-известна като Божков ТВ, е налегната от тежка кадрова и програмна криза заради нашествието от коронавирус, укривано с дни от ръководния екип на медията в лицето на новинарските шефове Венелин Петков и Гена Трайкова, които се спасяват самосиндикално от заразата, без да уведомят колегите си и да предприемат мерки за тестването им и дезинфекцирането на помещенията.

препоръчано

Общо 5-ма от репортерите на продадената наскоро телевизия са заразени с COVID-19. Всички те са отразявали маломерните протести на метежниците и превратаджиите в сутрешните блокове и във вечерните новини. Крак за разпространението на инфекцията повлякла репортерката Нели Тодорова, заради чието неадекватно поведение по време на репортаж премиерът Бойко Борисов лепна на врякащите журналистки епитета "мисирки".

Освен близкия с Гена Трайкова - Иван Георгиев, за който ПИК съобщи, с коронавирус са заразени и Мариета Николаева, Глория Николова, Ана-Мария Конова и репортерката на сутрешния блок Леда Цветкова. Те до една клечаха всяка сутрин и вечер на пустия площад пред президентството, за да обясняват как на N-я ден от т.н. протести всеки момент ще се съберат хора. Клетите оператори с тях, за които не е известно в какво здравословно състояние са, се чудеха и маеха в какъв ракурс да покажат маломерното присъствие на жълтите книжки и клошарите, така че да изглеждат повече.

С коронавирус са се оказали и двама от монтажистите, които работят с неограничен брой репортери от двата екипа, на които са разделени репортерите и операторите в медията. Така доказано заразените с COVID-19 в Божков ТВ са общо 8 души. Не се знае какво е състоянието на отговорните редактори и продуцентите, които са едни и същи и за двата екипа, което означава, че са контактни с всички останали.

Под въпрос е и състоянието на новинарката Габриела Наплатанова, чиито мъж - близкият на Румен Радев Николай Русев, е приет с коронавирус във ВМА след купона преди седмица с президента и заразения ген. Димитър Петров.  

Не е известно и дали коварният вирус се е предал и на други двама репортери, които работят и с двата екипа, тъй като са на повикване по всяко време, за да правят поръчковите репортажи в услуга на метежа. Това са Петър Нанев и Канна Рачева. Завчера в напъна си да изпълни заданието тя окончателно оскандали Би Ти Ви с лъжата си, че бутиковият протест на Гошо Тъпото и хората му пред сградата на Висшия съдебен съвет ще иска оставката на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което просто няма връзка с главния мозък и взриви ДПС, излязло с публично искане за извинение от медията.

Под въпрос е състоянието и на двамата водещи на сутрешните блокове Антон Хекимян и Мария Цънцарова, която го заместваше по време на летния му отпуск.

Заразата на Нели Тодорова е била установена още миналата седмица. Шефът на новините Венелин Петков обаче е укрил информацията от всички репортери и останали служители в телевизията извън тесния си приближен кръг начело с Гена Трайкова. Вместо незабавно да информира РЗИ, както повеляват мерките за борба с коронавируса, да поиска тестване на всички контактни служители и дезинфекция на помещенията и студията, в които работят, той малодушно е излязъл в 2-седмичен отпуск. Партньорката му на шефския пост на новините, в комбина с която въртят пропагандната машина в полза на метежниците и превратаджиите около Румен Радев и Христо Иванов - Гена Трайкова, също не е предприела никакви мерки за ограничаване на разпространението на заразата в медията и за защита на колегите си от инфекцията.

В момента ситуацията в Би Ти Ви е революционна, тъй като хората са изплашени и бесни на началниците си за укритата информация и престъпното им бездействие за защита на здравето и сигурността им.

Сутрешните блокове, както и коментарните предавания в събота и неделя, са пред провал. Причината е не само в това, че просто не са останали здрави хора, които да работят в тях, но и в оповестяването на престъпно укриваната от Венелин Петков и Гена Трайкова информация за плъзналата зараза в Би Ти Ви, заради която много от поканените събеседници отказват да участват като гости в предаваният, а някои от тях вече биват включвани по телефона.

Служители на Би Ти Ви заявиха пред ПИК, че ако Петков и Трайкова бяха постъпили коректно, бяха предупредили всички и бяха предприели своевременни мерки дистанцирането, тестването и дезинфекцирането на хората в медията, заразата е можело да бъде ограничена.

Следваната от Венелин Петков и Гена Трайкова политика обаче беше точно обратната. В сутрешния блок на Антон Хекимян, чието здравословно състояние тепърва ще се установява, и най-вече в следобедното предаване на Цветанка Ризова постоянно шестваше най-върлия противник на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и на мерките срещу разпространението на заразата - Атанас Мангъров. С тази цел именно при Ризова бе извадена от нафталина и бившата царистка Антония Първанова, за да злепоставя общоприетите правила за ограничаването на инфекцията.

Сега обаче телевизията масово е налазена от коварния вирус и то точно в момента, в който на територията й стъпва новото й ръководство, след като чехът Петр Келнер стана неин собственик. Както от РЗИ разкриха пред ПИК вчера това най-вероятно ще стане причина за сериозните санкции от хиляди левове, които двамата ще понесат. Но това едва ли ще помогне на засегнатите и едва ли ще ограничи плъзналата зараза.

Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Кандидат-премиерът на Слави мълчи за вицепремиерите си: Търсим подкрепа (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Кандидат-премиерът на Слави мълчи за вицепремиерите си: Търсим подкрепа (НА ЖИВО)
ново
Днес: 176
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това