Вход
София
Времето в София 2 o C

Дънов се зареждал със сили в Арбанаси

ИЗВЪНРЕДНО
ПОЛОЖЕНИЕ
Излекувани: 17
Починали: 8
Заразени: 359

Дънов се зареждал със сили в Арбанаси

на 08.07.2018
14018
3
Дънов се зареждал със сили в Арбанаси
Автор: ПИК
08.07.2018
3
14018

На 11 юли се навършват 154 години от рождението на духовния учител Петър Дънов, който има последователи по целия свят. Дори самият Айнщайн е казал навремето: „Цял свят се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред духовния учител Петър Дънов от България“.

Седмичен режим на Петър Дънов топи по кило на ден

Седмичен режим на Петър Дънов топи по кило на ден

Петър Дънов има невероятни съвети, които все още се...

на 04.03.2018

Велико Търново е било специално място за Учителя. Според него старата българска столица има много важно място в енергийната система на Земята, дори е обяснявал, че на Арбанаси има енергии, които се свързват с Хималаите.

Според Мария Христова, последователка на Дънов, той може би неслучайно избира това място, за да напише една от книгите си. Може би малцина знаят, че една от къщите в Арбанаси е била на духовния водач. Последователите на Дънов не са сигурни кога е построена къщата, но научили, че тя е била подарена на Учителя. Все още непокътната стои стаята, в която Петър Дънов е написал книгата си „Завета на цветните лъчи на Светлината“, която излиза на 15 август 1912 г. Това е една от трите книги, които Учителят е написал със собствената си ръка.

Говори се, че той има над 7000 беседи, които е държал на различни места. Учителя има много знания, до които науката не е достигнала. Още в началото на XX в. е учил хората на вегетарианство, на чистота и да живеят етичен живот, свързан с природата.

Във Велико Търново се провеждат първите събори на братството. Това става около 1919 г. Тогава в къщите, които му били подарени от търновските адвокати и лекари, се събирали негови последователи отблизо и далеч. Личността на Петър Дънов е вълнувала жителите на града. Един път там, където е отсядал, млад мъж се изказал, че Дънов е обикновен човек като всички останали, но е ходил повече по чужбина и е компилирал информацията, която е чул и прочел, за да създаде своето учение. Учителя е бил в съседната стая, чул какво се говори.

Дал ключа на невярващия и го накарал да заключи помещението. Оказало се, че Дънов се появил, незнайно как, отново в стаята. Направили този експеримент около три пъти. Това накарало неверника да замлъкне. Неговите последователи разказват, че при едно от посещенията си в Търново видял собственика на къщата, в която бил отседнал, да сече една кайсия. Прибрал се и три дена не излязъл. Според него, когато се секат дървета и се берат цветя, си отиват хора от Земята. Обяснявал е, че цветята не трябва да се късат, защото така се отнема животът им. В читалище „Надежда“ във Велико Търново се провежда прословутият спор на духовниците с Петър Дънов.

МИСТИКА! Петър Дънов: Знам откъде идва силата на Кръстова гора!

МИСТИКА! Петър Дънов: Знам откъде идва силата на Кръстова гора!

Петър Дънов, познат с прозвището Учителят, е успял да...

на 27.12.2017

Той е имал много последователи, които, като тръгнели от местността, където днес е Беляковско шосе, с бели кърпи и бели дрехи преминавали през целия град. Духовниците сe уплашили, че хората избират да следват него, а не тях. Канили го да стане свещеник, но той искал да служи без заплата. Тогава Църквата се уплашила и решила да организират диспут. Българските духовници се чувствали неподготвени и затова извикали добре подготвен теолог от Русия.

След този спор Дънов бил отлъчен от Църквата, защото заради проливен дъжд не успял да дойде и да се защити. Според Учителя с този диспут Търново си създава лоша карма заради това, че той е бил анатемосан точно тук. Дълго време след този спор не му било разрешавано да идва. Дънов предрекъл, че чак след 2003 г. градът ще се освободи от тази карма и ще стане духовна столица на България.

За Петър Дънов можете да прочетете още в книгата на издателство „Милениум“ „Билковата аптека на Дънов: 530 рецепти за вечно здраве“.

 

Сподели:
свързани новини
Алекс Петканова пречиства духа и тялото с житния режим на Дънов (СНИМКА) Алекс Петканова пречиства духа и тялото с житния режим на Дънов (СНИМКА)
Александра Богданска осведоми приятелите си, че от 2...
на 31.01.2018
ИНЦИДЕНТ! Петър Дънов спасил живота на Джена! Черепът на чалга дивата е с белези след... ИНЦИДЕНТ! Петър Дънов спасил живота на Джена! Черепът на чалга дивата е с белези след...
Джена може би нямаше да е сред живите, ако не беше...
на 30.01.2018
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че държавата в лицето на Бойко Борисов, кабинета, проф. Мутафчийски и целия извънреден щаб се справя адекватно с коронавируса?
Общо гласували: 32971
архив

Един мъж отива при врачка, а тя му казва:
– Вие сте женен, в заможно семейство с две деца.
– Грешите. Имам три деца.
– Вие грешите.

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1632
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Правителството с важни решения за актуализацията на бюджета
x
ВНИМАНИЕ: Недоспиването увеличава риска от психични проблеми за децата
x