Вход
София
Времето в София 8 o C

Държавата се тресе след бомбата в ПИК за евтините апартаменти на Радев. Ще последва ли оставка?

Държавата се тресе след бомбата в ПИК за евтините апартаменти на Радев. Ще последва ли оставка?

на 08.04.2019
104074
77
Държавата се тресе след бомбата в ПИК за евтините апартаменти на Радев. Ще последва ли оставка?
Автор: ПИК
08.04.2019
77
104074

Човекът, който днес свиква Консултативен съвет на тема корупция и апартаменти, се оказва част от проблема.

Става дума за президента Румен Радев. От снощи държавата се тресе след разкритията на ПИК за неговите имотни подвизи.

Първоначално разкрихме, че г-н Радев се е сдобил с апартамент ново строителство от 143 квадрата за 168 000 лв. в квартал "Гео Милев". Това са около 605 евро на квадратен метър - нереално ниска цена за района и типа строителство според водещи столични брокери.

Очевидно сделката е вписана на данъчна оценка - пазарната стойност на такова жилище не би паднала под 1000 евро. Това означава, че държавният главна е спестил данъци и за себе си, и за продавача.

Днес ПИК ексклузивно разкри и за друга странна имотна операция на г-н Радев. През 2005 г. той купува ведомствено жилище от Министерство на отбраната и решава да му прави ремонт. В периода на ремонта наема второ ведомствено жилище, в което живее.

Според юристи и експерти от МО това е закононарушение.

В крайна сметка Радев продава първото и вече ремонтирано жилище, вероятно на доста по-висока цена.

Часове и часове медиите в България, които иначе са хиперактивни по темата "апартамент-гейт", мълчат за благосъстоянието на президента. БТВ и Нова са си глътнали граматиките - очевидно Румен Радев е недосегаем.

ПИК обаче няма да са откаже. Ще питаме настоятелно по време на днешния Консултативен съвет, ако все пак някой има доблестта да проговори.

Въпросът тук, разбира се, е следният: не би ли следвало г-н президента също да даде оставка или поне да излезе в отпуск, след като се оказва, че е част от проблема с корупцията, а не негово разрешение...

Подобна отговорност вече поеха Цецка Цачева, Цветан Цветанов, Пламен Георгиев и Ваня Колева.

Сподели:
Напиши коментар »
(77)
2
Веднага оставка
3
Ааааааааааа,за комунистите всичко може.Те винаги са били по-равни от равните.
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
ОСТАВКА
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
ПИК знаете ли колко ведомствени жилища от МО продадени от 1991 година, бившия комендант на Благоевград си купи 7, що не питата министъра сегашния как си е купил апартамент от 200 кв,метра, един сержант пък от МВР имаше 6 , а после апартамент с асансьор и още е в управителния съвет на Интерпол
8
продажните чутори на слугинажа от клоаката ПИК!
9
Апартамента на Радев е с цена около 1200 евра- т.е. пазарна цена преди 4 години за квартала Заблуждавате хората
10
Кресльовци сте,ама нещо ставате все по-неспокойни? А и Ивка се празни все по-рядко? Работа ли си търси вече, що ли?
11
ИваТАР с големите уши и приятен аромат!!!
12
На това се казва ТЕПИГЬОЗЛЪК! ФАЛШИФ ГЕРОЙ! Днес, пред целокупния български народ президентът да отговори: Вярно ли е всичко това, което пише ПИК?!
13
Само в главите ви се тресе нещо...Опитвате се да направите нещо като онова с 30 000 000 за Нинова...
14
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
15
Вместо да се разплитат червата те все повече се оплитат. Ще останеме без институции бе хора. Това ако не спре скоро ще изплува гибрето на държавата
16
Когато и да се направи един импийчмънт за разединителя на нацията все е късно!
17
...инсинуациите и откровените лъжи на Позитано ги нямат за нищо...от Кучките , до последния Позитански Трол! Накрая ще се насадят върху собствените си Л' на! Само следете ...
18
ЕТО те помако Е БАН---------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
19
Държавата се тресе от неграмотните селски отрепки в ПИК,спонсорирани от ГРОБ.
20
Уважаеми, тук не говорим за 90% от българите, които правят имотните си сделки на данъчна оценка, тук говорим за президента, който се опитва безуспешно да ни внуши, че е различен от останалите! Говорим за човека който се опитва да ни убеди, че е флагман на етиката, морала и възпитанието! "Да, ама не", както каза навремето Бочаров.... Ха сега да видим до къде му стига куража, да отстоява тези ценности, когато става дума за него самия.
21
Не защитавам президента, лично на мен той не ми е лицеприятен, но трябва да се знае, че всички сделки по покупко-продажба на недвижими имоти се изповядат на база данъчна оценка. Това е масова практика. Това се отнася и до сделките сключени от други участници в имотния скандал. Повечето от тях са сключили сделките преди да влязат във властта и са били редови граждани. Ако се разрови тази практика ще се види, че държавата е ощетена с данъци от милиони сделки. Ето защо, вместо да се искат оставки за това е по-добре тази практика да се премахне, като се реши да не се иска данъчна оценка при сделка, а да се продава на пазарна цена. В противен случай всеки втори гражданин е потенциално потърпевш, ако 10-15 или повече години, след като е продал или купил имот влезе във властта.
22
Бедната курнела , не е имала повече затова е дала само по 200 лв на квадрат !! Трябвали са й за палата на синъ й от костов , в омразната америка !
23
Да си президент е мечта за всеки българин. Нали така другарю РадеФ !!! Най-айляшкото и безцелно занимание. По цял ден нищо не правиш, отговорности и задължения - никакви .Чат-пат те снимат по телевизията където ръсиш умнотии написан от друг и това е. В останалото време скиташ и пазаруваш с назначенаите от теб баджанаци, метреси и роднини по света за държавна сметка и като награда за това получаваш най-голямата заплата в България .Кеф !!! ...Да са живи и здрави опърпаните пенЦионери и балъците дето гласуваха за теб..... Сега ти нарушиxа рахата и очертаващата се яка лапачка покрай Грипените , ама има време да заформиш нова далаверка с алчните и ненасиртни твои другари от Позитано.
24
че Президента на републиката е собственик на половин апартамент за разлика от малоумника-мултиапартаментчик от училището за бавно развиващи се Цеко Асансьоро собственик вече на 6-7 бройки! ПИК, без да се усетите правите безплатна реклама на Президента Радев!
25
Клепоухия разгонени Каун, защо свиква съвета, като е в лаината с двата крака. Или пък е решил да върне парите, от двете заплати с които плащаше на селската си курабия, за да я плющи през работно време!! ТОЯ говньо не разбра ли, че никой не го бръсне за слива! ИПИЙЧМАНТ ЗА ЧЕРВЕНОТО ГОВЕДО!!! Таблицата вдясно, ГЕРБ води на Импексвите БСПдирасти с 26%, ха ха ха Кучката и Барсалата заедно с Кауня, ще го лапат на Борисов до мадята!!!
26
Нищо не се тресе, ПИК, правите лоши услуги на ГЕРБ! Хората се озлобяват и ще посегнат към червената бюлетина като протестен вот! ГЕРБ нямат нужда от такава подкрепа, просто сами си потъват. Нормално при толкова много гафове. Вие просто ускорявате потъването.
27
Винаги съм знаела, че морала на това червено говедо, е колкото на всеки БСПдираст, или всяка червена кучка от Импексовата партия!! Какъв морал в един клепоух кретен, който назначи една селска пръчка на две държавни заплати, като пиар-любовница във ВВС, за да си я плющи през работно време!!
28
.................КВО ВИ ОЧАКВА С СЕЛЕНИН ЗА ПРЕЗИДЕН.....ТИКВА ЗА ПРЕМИЕР.....И ЛУДА ЛЕНЦЕ ЗА ГЕИЗ ДЕПУТАЦА !.......ВАС ГАНЬОФЦИТЕ КОИ ГИ ИЗБИРАТЕ И ПЛАШТАТЕ НА 240 ДИВИ ПРАСЕТА ВИ ПРААТ ГОВЕДА А ВИЕ НЕ СТЕ ?......
29
............ ШО ГАНЬО Е ВЕЛИК МАЗОХИЗ !......
30
отговор на коментар
до7: Може би си прав но всички тези изброени сега не се борят с корупцията и не свикват КСНС за корупция.Има разлика - човек не може да казва че е настинал защото има вила на Витоша.Отговорността и морала са на предна линия най вече ако си президент.Ще махнем с ръка за роклите и изпълненията на президеншата - ще приемем селско не видяло - пролича още в нощта след изборите .А президента като си знае предисторията трябваше да я разкаже на Решетников да не го излага сега.
31
ЕТО те помако Е БАН---------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
32
Гледай си безбрежните Сибирски степи, какво си се взрял в Ганьо!
33
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
34
Тресе се Недел ко, че го е гепил Алцхаймера, понеже го е сгълчал сипващия помия в копанята. Пише чуроти, ефект нема и само балонни бомби пуска и мокри гащите на Ивата и Звездомагарова!
35
Този индивид предизвиква все по-голямо отвращение!
36
ЕТО те помако Е БАН------------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
37
КОЙ ИДИОТ ДАДЕ ГЛАСА СИ ЗА ТОВА ТЪПО ГОВЕДО? БСП НИ ГО ПРОБУТАХА ЗА ЧОВЕК НА ЧЕСТА, А ТОЙ БЕДНА ДУШИЦА, АНДРЕШКО, ТЪП СЕЛТАК?
38
са публикували в германския вестник Der Standart ! Защо още нашите политици чакат , а не заведат немедлено дела в съда в СТРАСБУРГ и да ги осъдят да платят едни големи финансови обезщетения на потърпевшите ? Заведете дела бе хора ! Да се ИЗВИНЯТ !
39
апартамент ? Няма ! Няма маза ! Няма асансьор !
40
Не виждам кое се тресе, казват тук, държавата ли? Вие къде видяхте държава? Навсякъде неграмотни, необразовани, послушни но мнохо крадливи лица на държавни постове. И от какво се тресе, от апартамента на президента купен през 2010? Разпада на държаеността е видим, корупция и разруха, деморализация и нагъл грабеж от всеки и всичко. Мисля, че се тресе шефчето на този сайт, защото след като Бижественият абдикира, върху него ще се стовари лавина от съдебни дела. Наближава тива време и ще ми бъде интересно да видим реакциите на "журналистите" работили тук. Ще има плач и вой, Той ни заплашваше, принуждаваше, изнудваше да пишем така. Ние от страх измисляхме факти и събития да се злепоставят неудобни лица на Него. Дааа, ще има Ресто и то ще се плати не само с пари!
41
Вола като рови пръста пада на гърба му...
42
Пик вие сте болни, в нито една медия не присъства тази „новина”. Дори герберите не я взеха за опорна точка. Но на вас всичките ви работи са ви такива - президента направи 15 преврата, направихте митинг да го сваляте с 20 човрка, направихте митинг в подкрепа на симеонов с един човек. Дори някога да изкарате истинска новина никой няма да ви повярва. Повечето хора пишат за да се габаркат с вас. Триите това го можете.
43
нищо не се тресе тресе се в гмо мозъците ще видим на изборите кои се тресе и защо подава оставки и излиза в отпуск и защо се изтриват коментари
44
отговор на коментар
Да не би да съжаляваш, че не са на....теб бе младеж та ни занимаваш с глупости. Пик да те блокира. Всеки ден се налага да четем глупостите ти. Дай и теб да нае... белким мирясаш. Злобен тип...
45
Мизерни смешници.ПФУ ДА ВИ СЕ...РА НА ЖУРНАЛЯТА.
46
ЕТО те помако Е БАН----------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
47
Ще дсе тресе,ще се тресе...Колко ще се тресе?"Всяко чудо за три дена" - е казал народа.В днешно - за ден и половина.Пък и не забравяйте максимата :"Божието - Богу.Кесаревото - кесарю."
48
отговор на коментар
Спри се вече де....всички го разбрахме това....
49
ЕТО те помако Е БАН----------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
50
Да се омита веднага от президентството, ако ли не ще го изметем ние - Народът на България
51
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
52
Не държавата ПИК се тресе.
53
Е , ТОЯ ВМИРИСАН , БЛАТЕН ЗЕЛЕН ЧОРАП - ИЗБИ РИБАТА ! КАК , МОЖЕ ДА ДАВА АКЪЛ , КАТО САМИЯ ТОЙ Е ЦЕЛИЯ ОЛЯТ В КОРУПЦИЯ ! СРАМ , САМ ДА СЕ ИЗСТРЕЛЯ НА СМЕТИЩЕТО --- ЗА ДА НЕ ГО ПРАТИ НАРОДА , КАЗАХ !
54
ЕТО те помако Е БАН----------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
55
ОЧАКВАНА АТАКА !!!!!!!
56
Ей богу, кака Ива да сложи ушанката, да яхне метлата и веднага в президентството. Очакваме на живо интервю с президента.
57
Благодарим на ПИК и малтретирания сексуално герберски ТРОЛ..!!!..Вие сте нашето скрито оръжие..!!
58
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
59
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
60
Последен валс сбогом любима ГЕРБ си отива спете спокойно деца Ще бъде един хубав ден за демокрацията
61
Пик, не знам какво се чудите на мълчанието на телевизиите - вие как мълчите за прегрешенията на вашите работодатели! Иначе бай Ганьо най-добре го е казал - всички са маскари!
62
ЕТО те помако Е БН-------------------Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
63
заедна с бозайниците!!!!!!!!!!!!!!!!!!
64
Ганконото кафене на "Дондуков" № 2 кога отваря днес и ще го гледаме в ефир?То чепкането за апартаментите...класифицирана информация ли е,че цял КСНС се свиква?Само питам,бе.Нема да ме триете и заличавате питането
65
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
66
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
68
ИДВА ВИДОВ ДЕН. АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ /ЖАЛКО, ЧЕ И НЕЙНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ Е ЗА СЪД/ И ПРОКУРОРЪТ ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАТ. ДЕКЛАРАЦИИТЕ ИМ В СМЕТНАТА ПАЛАТА ЗА КАКВО СЕ ПОДАВАТ? СЪД ЗА ВСИЧКИ НАРУШИЛИ ЗАКОНА И РАЗБИРА СЕ ВЪН ОТ ВЛАСТТА И ОТ ПАРТИИТЕ!
69
"Краставия жабок" тъкмо беше решил да се РАЗКРЯКА за корупциятя и нещеш ли се н.сра насред "блатото"! Ха ха ха ха.....
70
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
71
За комуниста няма достойно оттегляне, "Властта с кръв се взема и с кръв се дава". За тях оставката е "минавка" на някой глупаk. Борбата за новия строй се води със всички средства, и такова нещо като достойнство няма.
72
Предлагам да се купи от субс'идията на ге'рб, едно апартаменче на Не-до-дял-ко в Бургас и - иии да си ходи!!!!
73
НАРОДЕ И ХИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА,ЩОМ ИВАН-ЧЕВА Е НА СВОБОДА,ОБЛЕЧЕНА И НАТРУФЕНА В СКЪПИ ДРЕХИ,ПОСОЧВАЙ НЕЯ.НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА ИВАН-ЧЕВА И СЕ ОПРАВДАВАЙ С НЕЯ,ЩОМ ТЯ КРАДЕ И Е НА СВОБОДА И ТИ КРАДИ И НЯМА ДА ТИ СЕ ДЪРЖИ СМЕТКА ЗА ОТКРАДНАТОТО.
74
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
75
По-добре се занимавайте с милионите на Пеевски ,а не с измисления апартамент наПрезидента !!!
76
Чеверметата... Гладни имахте преди 10 години. С костюм под наем. Ако селяните се вдигнат. Хората, които ве хранят от 70 години. По-умни са от вас, нищо че са овчари. Само г-н Доган и сте Аут... Честни хора или нещо друго е искал. Нагли сте, как може да ви пускат нечисто плътните в храма... Луди сте.
77
Кви сте вие не ПИГ или ПИГИ свинята?Информационната ви кочина смърди на крадените пари на Грберчетата.Яко си плащат,явно треска ги треска.Отиват сииии,а после нарчета...те знаят къде!!! Гнусна платена медия.Никой не ви вярва,манипулатори долни!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 18009
архив

- И от мен да запомниш - поучава баба внучката си - Всяка жена трябва да има поне една голяма любов в живота си! - Бабо, а коя беше твоята голяма любов? - Моряците, чедо - отговаря бабата.

няма нови новини
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
сега
2846
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ и Обединени патриоти издигат Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Или той, или няма смисъл (ОБНОВЕНА)
x
ЩЕ СЕ СПИ: Откриха гените за здрав сън с помощта на риби
x