Д-р Николай Брънзалов с много важна препоръка към ваксинираните с "АстраЗенека" и какъв проблем може да се зададе на хоризонта

Здраве

Д-р Николай Брънзалов с много важна препоръка към ваксинираните с "АстраЗенека" и какъв проблем може да се зададе на хоризонта

344005
на 21.02.2021
Д-р Николай Брънзалов с много важна препоръка към ваксинираните с АстраЗенека и какъв проблем може да се зададе на хоризонта
Автор:   ПИК

Всяка разрешена ваксина в България, няма на нито една, че тази или онази, не са препоръчителни за даден контингент от хора. Списъците са изготвени, чакаме пациентите. Това каза пред Нова телевизия д-р Николай Брънзалов от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса за започналата масова ваксинация на населението срещу коронавирус и това коя ваксина е предпочитана от отделния човек.

препоръчано

"Всички въпроси, които зададохме, ни се отговори в една или друга степен. Най-често задавахме въпросите си към министерството. Те вече са публикувани и са обществено достъпни. Всички граждани могат да направят необходимата справка", успокои за пореден път д-р Брънзалов.

"Мисля, че има публикувано проучване в САЩ с над 25 000 души. Над 20 000 са пациенти над 65-годишна възраст. Ние ще следваме техните научни доказателства", обясни повече той за ваксината на "АстраЗенека" и това дали хора над 65 години могат да се ваксинират безпроблемно с нея.

По думите му, има смисъл да се даде сертификат на всеки ваксиниран и това било логично, но към момента въпросът не е обсъждан. Той припомни, че след втората игла, ще получи документ за ваксинация. 

"Втората игла на "АстраЗенека" ще е след 70 дни. Това може да създаде проблем. Приближаваме се до летния сезон, тогава хората ще са се пръснали. Нека да спазват точно датата и часа, когато ще е втората доза", апелира д-р Брънзалов.

"Моята прогноза е в края на лятото да се чувстваме малко по-спокойни", изрази надежда той.

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Групата на Слави пристигна с бял автобус, мълчанието продължава (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV: Групата на Слави пристигна с бял автобус, мълчанието продължава (НА ЖИВО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това