Евродепутати с лоши новини: Отлагат темата за присъединяването ни към Шенген! Не може повече България да бъде унижавана

Акценти

Евродепутати с лоши новини: Отлагат темата за присъединяването ни към Шенген! Не може повече България да бъде унижавана

52427
на 23.11.2022
Евродепутати с лоши новини: Отлагат темата за присъединяването ни към Шенген! Не може повече България да бъде унижавана
Автор:   ПИК

Българските евродепутати Андрей Ковачев, Петър Витанов и Илхан Кючук изразиха своята визия от Страсбург за развитието по темата за приемането на страната ни в Шенгенското пространство.

препоръчано

Ще има отлагане на темата на срещата на върха на 8 декември, смята Андрей Ковачев. Според него чешкото председателство се подготвя да предаде темата за приемането на България, Румъния и Хърватска на следващото председателство.

Според него заради липсващото редовно правителство партньорите ни не могат да бъдат убедени, че България е технически готова, което е реален факт от поне 11 години и това е преобладаващото мнение на Европейската комисия. Чакаме в това да са убедени и вътрешните министри.

"Това, че има инциденти по никакъв начин не променя нашата пълна готовност за пълноправно членство в Шенгенското пространство. При трагични инциденти – трябва да се разбере какво се случва, да се ограничат максимално тези бандитски групи, които правят трафик на хора – това, разбира се, е без коментар. Но не може да се използва за отлагането или неприемането на трите държави."

Евродепутатът коментира позицията на държавите, които пречат за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген до края на годината. Андрей Ковачев припомни, че по принцип общественото мнение в Нидерландия е срещу всякакво разширяване и на ЕС, и на Шенген, както и всичко свързано с миграция. А за Австрия подчерта:

"Колегите от Австрийската народна партия ми казват, че тази акция на вътрешния министър не е съгласувана с другите членове на партията и е изблик на 90-те хиляди мигранти, които от началото на годината са пристигнали в Австрия, но по никакъв начин обаче не може да се говори, че е през България".

По думите му Швеция също не е категорично против нашето приемане в Шенген.

Трябва да дадем силен сигнал, че не може повече България да бъде обект на унижения, смята Петър Витанов.

Според Илхан Кючук темата очевидно не е приятна, но той все пак е оптимист.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Учени: Хомеопатията влияе на имунната система Учени: Хомеопатията влияе на имунната система
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с Български възход (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с "Български възход" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК