Еди Рама: Вече не очакваме нищо от ЕС

ЕС

Еди Рама: Вече не очакваме нищо от ЕС

7020
на 06.10.2021
Еди Рама: Вече не очакваме нищо от ЕС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Албанският премиер Еди Рама в интервю за испанския El Pais преди днешната среща на върха ЕС-Западни Балкани заяви, че Тирана „вече не очаква нищо от Европейския съюз“, предава скопската „Нова ТВ“.

препоръчано

„Научихме се по трудния начин да не очакваме нищо, защото видяхме, че Европа не е в много добър момент, има много вътрешни проблеми и разширяването не се очаква с ентусиазъм“, каза Рама за срещата на върха, цитиран от "Фокус".

Попитан за съобщения за високи нива на корупция в страната му, премиерът каза, че не всичко е достоверно.

„Ситуацията е различна. Някои доклади трябва да се четат много внимателно: как се правят, кой ги прави и т.н. Те не са научни и нямат нищо общо с реалността. Не казвам, че Албания няма проблеми с корупцията, защото това би било лъжа, но че не може да се сравни с преди осем години. Това със сигурност е страна на проблеми, защото ние идваме от дълго и болезнено минало“, каза той, имайки предвид комунистическия режим.

Рама добави, че 30 години са много време в живота на човек, но нищо в историята, подчертавайки, че процесът на изграждане на институции не е лесен.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи
ПИК TV x
СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой Възраждане - депутатка на Костадинов нарече ДПС мафия (ВИДЕО) СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой "Възраждане" - депутатка на Костадинов нарече ДПС "мафия" (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК