Вход
София
Времето в София 25 o C

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Богословът проф. Румен Ваташки с горещ коментар за Истанбулската конвенция, джендър идеологията и опасността от унищожение на европейската цивилизация

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Богословът проф. Румен Ваташки с горещ коментар за Истанбулската конвенция, джендър идеологията и опасността от унищожение на европейската цивилизация

на 10.02.2018
39559
18
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Богословът проф. Румен Ваташки с горещ коментар за Истанбулската конвенция, джендър идеологията и опасността от унищожение на европейската цивилизация

Истанбулската конвенция раздели обществото и политическите сили и повиши напрежението в държавата на максималното му ниво.  Нейни защитници обвиняват опонентите си, че не са я чели. Противниците й пък опонират, че не само са я чели, но и в нея виждат подводни камъни, които ще доведат до разрушаване на ценностната ни система и отричане от православния морал. 

Светият Синод и Главното мюфтийство излязоха с обръщения да не се допуска ратификацията на конвенцията. Парламентът отложи приемането й. 

Конвенцията успя дори да разцепи политическите сили у нас.

Потърсихме за комантар богослова проф. Румен Ваташки.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Истанбулската конвенция предизвика невероятно сътресение в държавата. Политиците се изпокараха, партиите се разцепиха, обществото се резедини. Само Българската православна църква и Главното мюфтийство заеха твърда позиция. Защо никой не им обръща внимание, проф. Ваташки?

- Мисля, че все пак им обърнаха внимание, тъй като след като излезе становището на Българската православна църква правителството на Бойко Борисов оттегли от парламента този смущаващ документ. Необходимо е да защитим традиционната си култура и национална идентичност, а приемането на Истанбулската конвенция ще доведе до морален разпад на българското общество.

- Богослови от Великотърновския университет разпространиха становище, че конвенцията предлага ценности, които противоречат на християнската ни идентичност като личности. Каква е вашата оценка?

- Колегите са абсолютно прави, защото тази конвенция представлява нова идеология, която е продукт на либерализма и е насочена срещу традиционните християнски ценности, които през вековете са били крепители на българското семейство. По същество Истанбулската конвенция е насочена срещу устойте на Християнската църква, срещу нейното учение.

В Св. Писание ясно е казано, че Бог е сътворил човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори (Битие 1:27). Поради това за Православната църква е неприемливо създаването на изкуствен социален пол (джендър). Това е чиста патология и за българското общество е неприемливо неговото тоталитарно налагане на всяка цена. Това послушание пред Брюксел ще се окаже самоубийствено за българския народ и държава.

- Защо стигнахме до тук - да говорим за трети пол като за нещо нормално? Къде изгубихме връзката с нашия фундамент – християнството, което ни е крепило над 2000 г. и според което такъв пол не съществува?

МАСКИТЕ ПАДНАХА! Истанбулската конвенция разцепи партиите

МАСКИТЕ ПАДНАХА! Истанбулската конвенция разцепи партиите

Истанбулската конвенция разцепи партиите у нас. За първи...

на 06.02.2018

- С основание задавате тези въпроси, а те звучат толкова тъжно на фона на цялостното ни духовно и материално падение. С многото компромиси, които правим пред Брюксел, ние все повече се обезличаваме като нация и съпротивителните сили през годините отслабваха. Сега обаче има едно пробуждане на здравите сили в българското общество, а поводът е именно Истанбулската конвенция. Навременната позиция на Българската православна църква по този въпрос показа, че тя съзнава своята отговорност пред българския народ, още повече че през вековете църквата е била пазителка на християнската ни вяра и народност.

- Някои учени предупреждават за опасност от унищожаване на нашата цивилизация?

- Тази опасност е реална наистина, но тя е от нравствено естество.  Върхушката на ЕС се опитва да ни наложи морал, който да унищожи духовното у нас, да убие Бога вътре в нас. Крайно време е Църквата да се противопостави решително на политиката на либерализъм и неолиберализъм, водена от ЕС. Всяка друга политика ще бъде пагубна за европейската християнска цивилизация.

- Какво разбирате вие под понятието джендър или социален пол, както някои евфемистично се опитват да го превеждат?

 - На пръв поглед Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, придобила известност като Истанбулска конвенция звучи добре, гали слуха, но и пътят към ада е покрит с добри намерения. Тази външна обвивка заблуждава много хора. Това не е направено случайно.

С приемането на джендър иделогията може да се моделира и променя идентичността на отделната личност. Социалната роля на човека е тясно свързана с неговата биологична природа, поради което социалната полова идентичност е абсурдно понятие. Налага ни се нещо, което е противоестествено.

- Какво още трябва да се случи, за да могат политиците да се опомнят, след като и становищата на вероизповеданията не могат да ги вразумят? От страх да се противопоставят на Европа или пък от желание да се харесат на западните лидери те не се вслушват в мнението на обикновените българи. 

- Необходима е сериозна обществена съпротива. Най-сетне управляващите трябва да разберат, че е необходимо да защитават националната ни култура, традиции, идентичност и суверенитет. Истанбулската конвенция не е в интерес на българския народ и на европейските народи. Тя е в интерес на малка група хора, които са богати и търсят свежа плът, за да задоволяват извратените си сексуални страсти.

- Ако все пак Истанбулската конвенция бъде ратифицирана, какво очаквате да се случи?

- Моралната криза в българското общество ще се задълбочи, ще доведе до тотален разпад на брака и семейството, и ще даде възможност да се узаконят еднополовите бракове в България, ще продължаваме да губим и суверенитета си. Това е печална  перспектива.

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(18)
1
Заразата нахлува в живота на децата ни дори без Истанбулската конвенция. Новото детско филмче Лили рибката какво иска да каже на децата, някой ще се заинтересува ли? Как така съвсем невинно се пробутват на децата идеите за флуидния пол, който е в основата на джендър идеологията (как може извратеността и психиатричните проблеми да се наричат идеология е отделен въпрос). Някой ще спре ли този филм и ще забрани ли джендър образованието в детските градини и училищата? Някой ще защити ли децата? А майките да не се занимават с измислени протести срещу учителки, които изтърват нервите си в групи с над 30 хлапета, а да се захванат за истински важните за децата им проблеми.
2
Нека тези които подкрепят тази гадост да обяснят на хората как ще изглежда мартеницата ПИЖО И ПЕНДА и дали ще има и ДЖЕНДА
3
niama saglasni zdravomisleshti xora da sa saglasni spogybvaneto nacevilizaciata s obratni i bolni individi
4
след прочетеното горе, се пита: какво ще правим с герберастите?
5
А като как ще се изменят обръщенията "Господине" и "Госпожо" за да сме в крак с измишльотините на ЕС? С какво ще се заменят, с "ало ей"? Някои и текста на химна си промениха! "О темпора, о морес!" - беше казал някой, някога!
6
Ами то самото ти име подсказва какво да ги правим приятелю !!!
7
Имам въпрос. Колко деца и внуци имат Меркел, Тереза Мей, Юнкер, и министър - председателя на Люксембург? Ще бъда благодарен ако някой ми отговори.
8
И Макрон да се добави към т.н. ЕВРОЕЛИТ! И министър председателката на Сърбия е лгбт!
9
Българската Православна Църква спаси България!... А хората да мислят и никога да не допускат яничари във властта. „Помогни си сам, да ти помогне и Бог.”
10
Отговарям на 7: Джендърите НЯМАТ деца...
11
Джандар идеологията може да се прилага при престой в Бобовдол, или като Бойко ходи на гости при Кмето на Симитли.
12
И джандарът наръгва у гръб с ножо апашо.
13
Стига, сте плюли по ГЕРБ, това е несериозно. Няма правителство, което да се справи с този проблем завинаги. Натискът от ЕС е голям и ще се усилва, само гледай. Нинова е "овчарчето Калитко", има късмет, сега да не е на власт и светкавично си прави въодушевен пиар, от този малшанс. Всички партии, подписали конвенцията 2017г., вкл. г-жа Нинова и г-жа Йотова от БСП, подцениха скритата същност на документа и морала на Българският Народ. Дори, Вицето и сега продължава да я подкрепя. Прочетох някъде, поредния Президентски, електорален, БСП допинг, че Той, би денонсирал, но само при Управление на БСП, Истанбулската конвенция. Мечтания, мечтания, но на кой му стиска България да е самотен, скандален Евро-опортюнист. Тази, Конвенция не е случайна, а е създадена 2011г. и е съчетала следните документи: 1. Декларацията и Програмата за действие, приети на 5та Европейска Министерска конференция за равенство между жените и мъжете (Скопие, 22-23 януари 2003 г.); 2. Планът за действие, приет на Третата среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на Съвета на Европа (Варшава, 16-17 май 2005 г.); 3. Декларацията "Превръщане на равенството между половете в реалност", приета от Комитета на министрите на Съвета на Европа (Мадрид, 12 май 2009 г.); 4. Резолюция № 1 за предотвратяване и откликване на домашното насилие, приета на 29та Конференция на министрите на правосъдието на Съвета на Европа (Tromsø, Норвегия, 18-19 юни 2009 г.) 5. Планът за действие и резолюцията, приети на 7та Конференция на министрите на Съвета на Европа, за равенство между жените и мъжете (Баку, 24-25 май 2010 г.); 6. Пекинската декларация и платформа за действие, приети на Четвъртата световна конференция на жените през 1995 г., докладът на Специалната анкетна комисия за цялата 23та специална сесия на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации (Пекин + 5 – политически декларации и изходен документ), както и политическата декларация от 49та сесия на Комисията на ООН за статута на жените през 2005 г. (Пекин + 10) и 54та сесия на Комисията на ООН за статута на жените през 2010 г. (Пекин + 15) и Жените през 2000 г.: Равенство между половете, развитие и мир за 21ви век. 7.ИНСТРУМЕНТАРИУМ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ И ЗАЩИТА НА УПРАЖНЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ПРАВА ОТ ЛЕСБИЙКИТЕ, ГЕЙОВЕТЕ, БИСЕКСУАЛНИТЕ И ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ ЛИЦА(ЛГБТ) 08.06.2010г. ИНСТРУМЕНТАРИУМЪТ има за цел да осигури на служителите в централите на ЕС, столиците на Държавите членки на ЕС, делегациите, представителствата и посолствата на ЕС оперативен набор от инструменти, които да бъдат използвани в контактите с трети държави, както и с международни и граждански организации, с оглед в рамките на външната дейност да се насърчават и защитават човешките права на ЛГБТ. Целта му е да даде възможност на ЕС да реагира проактивно спрямо нарушенията на човешките права на ЛГБТ, както и спрямо структурните причини за тези нарушения. Така Инструментариумът ще допринесе допълнително за укрепването и подпомагането на политиката на ЕС в областта на правата на човека като цяло. Истанбулската конвенция започва в реалнотно ни време, дори в миналото, 2003г., но работи за Бъдещето, за след 50-100г., с цел да уеднакви тотално държавите и промени устоите и морала на Човечеството. Ароматът на Световната конспирация, силно ухае от нея. Някой, някъде, планира за след него си, защо, казва ли ти някой? Държавата ни има БВП в пъти по-малък от оборота на закусвални Макдоналдс. Достатъчно ни е, един отрицателен финансов полъх, няколко фалшиви новини в авторитетен вестник, подкрепени от протести срещу нас от международни ЛГБТ-НПО-та и заинтересовани западни политици, а някои Евроагенции, натъпкани с ЛГБТ-хора да откажат да общуват с България, чужд Бизнес, демонстративно да си премести другаде, и иди че се оправяй. А, Правителството го чакат пенсии, здравеопазване, армия, полиция, образование, държ. админ. и това е най-малкото. Така, че тези Президентски мечтания не могат да се осъществят, при което и да е Управление, просто това е поредния БСП-ейски агитационен ход, срещу Борисов и ГЕРБ, а пък "Умните и Красивите, единствените десни" по подразбиране са за Конвенцията, но траят като пръдня в гащи и чакат, дай Боже, да се наместят наготово. Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Чехия, Словакия, Ирландия, Люксембург, Лихтенщайн, Хърватска, Великобритания, Молдова, Македония не са ратифицирали конвенцията. Япония, Русия, САЩ, Азърбайджан, Канада, Ватикана не са я подписали. Някой да ги е обвинил в хомофобия?! Не. Самият Европейски съюз не е ратифицирал конвенцията! Ще я ратифицира. Под напора на своя трансджендърен елит, това сборище от безгръбначни хищници и хамелеони, които не мислят за нищо друго, освен за своята специфична сексуална ориентация, за своята си власт и благоденствие; които уж защитават жените, но мълчаха лицемерно пред масовото изнасилване в Кьолн, щото изнасилването било забавление, неразделна част от културата на мигрантите. Ние, най-вероятно скоро няма да ратифицираме документа и имаме възможност да използваме Британския опит,вместо да се вайкаме и хулим. Англичаните в момента си подготвят законодателството, преди евентуалното приемане на Конвенцията, проучват много добре подводните камъни в нея, така че да избегнат драматични конфликти при прилагането и.
14
Стига, сте плюли по ГЕРБ, това е несериозно. Няма правителство, което да се справи с този проблем завинаги. Натискът от ЕС е голям и ще се усилва, само гледай. Нинова е "овчарчето Калитко", има късмет, сега да не е на власт и светкавично си прави въодушевен пиар, от този малшанс. Всички партии, подписали конвенцията 2017г., вкл. г-жа Нинова и г-жа Йотова от БСП, подцениха скритата същност на документа и морала на Българският Народ. Дори, Вицето и сега продължава да я подкрепя. Прочетох някъде, поредния Президентски, електорален, БСП допинг, че Той, би денонсирал, но само при Управление на БСП, Истанбулската конвенция. Мечтания, мечтания, но на кой му стиска България да е самотен, скандален Евро-опортюнист. Тази, Конвенция не е случайна, а е създадена 2011г. и е съчетала следните документи: 1. Декларацията и Програмата за действие, приети на 5та Европейска Министерска конференция за равенство между жените и мъжете (Скопие, 22-23 януари 2003 г.); 2. Планът за действие, приет на Третата среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на Съвета на Европа (Варшава, 16-17 май 2005 г.); 3. Декларацията "Превръщане на равенството между половете в реалност", приета от Комитета на министрите на Съвета на Европа (Мадрид, 12 май 2009 г.); 4. Резолюция № 1 за предотвратяване и откликване на домашното насилие, приета на 29та Конференция на министрите на правосъдието на Съвета на Европа (Tromsø, Норвегия, 18-19 юни 2009 г.) 5. Планът за действие и резолюцията, приети на 7та Конференция на министрите на Съвета на Европа, за равенство между жените и мъжете (Баку, 24-25 май 2010 г.); 6. Пекинската декларация и платформа за действие, приети на Четвъртата световна конференция на жените през 1995 г., докладът на Специалната анкетна комисия за цялата 23та специална сесия на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации (Пекин + 5 – политически декларации и изходен документ), както и политическата декларация от 49та сесия на Комисията на ООН за статута на жените през 2005 г. (Пекин + 10) и 54та сесия на Комисията на ООН за статута на жените през 2010 г. (Пекин + 15) и Жените през 2000 г.: Равенство между половете, развитие и мир за 21ви век. 7.ИНСТРУМЕНТАРИУМ ЗА НАСЪРЧАВАНЕ И ЗАЩИТА НА УПРАЖНЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ПРАВА ОТ ЛЕСБИЙКИТЕ, ГЕЙОВЕТЕ, БИСЕКСУАЛНИТЕ И ТРАНССЕКСУАЛНИТЕ ЛИЦА(ЛГБТ) 08.06.2010г. ИНСТРУМЕНТАРИУМЪТ има за цел да осигури на служителите в централите на ЕС, столиците на Държавите членки на ЕС, делегациите, представителствата и посолствата на ЕС оперативен набор от инструменти, които да бъдат използвани в контактите с трети държави, както и с международни и граждански организации, с оглед в рамките на външната дейност да се насърчават и защитават човешките права на ЛГБТ. Целта му е да даде възможност на ЕС да реагира проактивно спрямо нарушенията на човешките права на ЛГБТ, както и спрямо структурните причини за тези нарушения. Така Инструментариумът ще допринесе допълнително за укрепването и подпомагането на политиката на ЕС в областта на правата на човека като цяло. Истанбулската конвенция започва в реалнотно ни време, дори в миналото, 2003г., но работи за Бъдещето, за след 50-100г., с цел да уеднакви тотално държавите и промени устоите и морала на Човечеството. Ароматът на Световната конспирация, силно ухае от нея. Някой, някъде, планира за след него си, защо, казва ли ти някой? Държавата ни има БВП в пъти по-малък от оборота на закусвални Макдоналдс. Достатъчно ни е, един отрицателен финансов полъх, няколко фалшиви новини в авторитетен вестник, подкрепени от протести срещу нас от международни ЛГБТ-НПО-та и заинтересовани западни политици, а някои Евроагенции, натъпкани с ЛГБТ-хора да откажат да общуват с България, чужд Бизнес, демонстративно да си премести другаде, и иди че се оправяй. А, Правителството го чакат пенсии, здравеопазване, армия, полиция, образование, държ. админ. и това е най-малкото. Така, че тези Президентски мечтания не могат да се осъществят, при което и да е Управление, просто това е поредния БСП-ейски агитационен ход, срещу Борисов и ГЕРБ, а пък "Умните и Красивите, единствените десни" по подразбиране са за Конвенцията, но траят като пръдня в гащи и чакат, дай Боже, да се наместят наготово. Гърция, Унгария, Литва, Латвия, Чехия, Словакия, Ирландия, Люксембург, Лихтенщайн, Хърватска, Великобритания, Молдова, Македония не са ратифицирали конвенцията. Япония, Русия, САЩ, Азърбайджан, Канада, Ватикана не са я подписали. Някой да ги е обвинил в хомофобия?! Не. Самият Европейски съюз не е ратифицирал конвенцията! Ще я ратифицира. Под напора на своя трансджендърен елит, това сборище от безгръбначни хищници и хамелеони, които не мислят за нищо друго, освен за своята специфична сексуална ориентация, за своята си власт и благоденствие; които уж защитават жените, но мълчаха лицемерно пред масовото изнасилване в Кьолн, щото изнасилването било забавление, неразделна част от културата на мигрантите. Ние, най-вероятно скоро няма да ратифицираме документа и имаме възможност да използваме Британския опит,вместо да се вайкаме и хулим. Англичаните в момента си подготвят законодателството, преди евентуалното приемане на Конвенцията, проучват много добре подводните камъни в нея, така че да избегнат драматични конфликти при прилагането и.
15
А по Цецко Цачев може ли да плювнем ? До сега гласувах за Герб но с тая пе-дерас-ка Конвенция издуха супата наш Баце ! Ще вкарва Западните Балкани в ЕС тъпанар ! Я се разходете с Гугъл Мапс в македонски и сръбски населени места ! После минете и по улиците на Български села за да видите че са по дабре от нас !!! Да заминава при баба Перкел и целувача Юнкер !
16
Джендър Боко е опасен, идиот първокласем А фрау Келер энае най-добре как да си го при@бе
17
„Няма мърдане! Конвенцията спешно трябва да се приеме“ – Бойко Борисов. +++ Валерия Велева: - „Вие, г-н Борисов, избрахте джендърите!“ - http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--G-n-Borisov--zashto-obarnahte-grab-na-Tsarkvata-i-na-Naroda---/145734/11/0 +++ Бойко Борисов --- „Всички педераси са умни по-принцип. И аз почвам вече да викам, че съм пидал, за да мислат, че съм интелигентен.“
18
Истамбулската конвенция Е на Съвета на Европа, а НЕ на Европейския съюз /ЕС/. ТОВА СА ДВЕ РАЗЛИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ.. ЕС не ни натиска , а Съвета на Европа.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

– А между нас нали все пак има нещо?
– Да скъпа, нарича се пропаст.

няма нови новини
Днес: 157
hot
най-четени новини в момента
сега
2846
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Фандъкова инспектира ремонтите на столичния бул. България (ОБНОВЕНА)
x
ОТКРИТИЕ! Учени намериха начин за ранна диагностика на Паркинсон
x